Nieuws en agenda

Weerbaarheid voor kinderen

Een weerbaar kind is in staat aan te voelen wat hij of zij wel en niet wil, wat hij of zij wel en niet kan én kan daar ook naar handelen. Deze cursus helpt kinderen in hun kracht te staan! In de cursus wordt gewerkt met actieve oefenvormen. Leren door DOEN, maakt kinderen sterker in stemgebruik, houding, uitstraling en lichaamstaal.

Start:
donderdag 16 november 2017 -  Locatie: SMWO Goes - Aantal bijeenkomsten: 10


Weerbaarheid en sociale vaardigheden voor mensen met een beperking

In deze cursus leer je beter opkomen voor jezelf om beter in contact te komen met anderen. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn het aanleren van sociaal gedrag, acceptatie van jezelf en anderen, het versterken van eigenwaarde en het overwinnen van problemen, zodat het aangaan van vriendschappen en relaties makkelijker wordt.

 

Start: donderdag 12 oktober 2017 - Locatie: SMWO Goes - Aantal bijeenkomsten: 8


Sociale vaardigheden voor volwassenen

De training is bedoeld voor iedereen die zich wel eens onzeker voelt in contacten met anderen, het contact met anderen wil verbeteren of meer sociale contacten wil opdoen. De deelnemers leren meer op zichzelf te vertrouwen, waardoor zij een gesprek met anderen niet meer uit de weg gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn contacten leggen, een gesprek voeren, opkomen voor je eigen mening en leren omgaan met kritiek en boosheid.

 

Start: datum volgt binnenkort.


Baas over je boosheid

Dit is een Agressie Reductie training (ART) voor kinderen en volwassenen. Omgaan met boosheid, voorkomen van agressief gedrag, sociaal vaardiger worden, herkennen wat er met je gebeurt (aangeleerd gedrag) en het afleren daarvan, zelfbeheersing ontwikkelen en controle krijgen over je emoties zijn onderwerpen die in de training aan bod komen.

 

Start: datum volgt binnenkort.


Omgaan met spanningsklachten

Deze cursus is speciaal voor vrouwen die te maken hebben met stress en/of spanning. Problemen, op wat voor gebied dan ook, kunnen lichamelijke klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, maagpijn, pijn in de nek, schouders of rug. In de vrouwengroep leert men om te gaan met deze klachten en hoe deze klachten verminderd kunnen worden.

 

Start: maandag 30 oktober 2017 - Locatie: SMWO Goes - Aantal bijeenkomsten: 8/10


Rouwbeleving

Deze gespreksgroep is bedoeld voor mannen en vrouwen die een dierbare verloren hebben. De bijeenkomsten staan in het teken van het delen van ervaringen en gevoelens en het uitwisselen van tips en adviezen met betrekking tot rouw. Hoe geef ik mijn verdriet een plek? Hoe kom ik een stapje verder in mijn rouwproces en hoe vind ik weer toekomstperspectief?

 

Start: datum volgt binnenkort.


Oudergroep autisme

Deze groep vergroot de kennis van ouders over de beperking van hun kind. Waar houd je rekening mee, hoe kun je het beste communiceren met je kind, welke invloed heeft autisme op het gezin, vrijetijdbesteding, school en leerprestaties, gedrag en omgang met anderen kinderen? Het uitwisselen van eigen ervaringen staat centraal.

 

Start: datum volgt binnenkort.


Zorg de Baas

Een mantelzorger zorgt intensief voor een naaste die een ziekte of een beperking heeft. Het is van groot belang dat de mantelzorger zelf ook gezond blijft. Soms is het moeilijk om die balans te bewaren. Tijdens deze cursus worden er handvatten aangereikt om anders om te gaan met de veranderingen die het zorgen voor een ander met zich mee kunnen brengen. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling met andere mantelzorgers.

 

Start: dinsdag 26 september 2017 - Locatie: SMWO Goes - Aantal bijeenkomsten: 6

 
Terug naar overzicht

 
ISO 9001 HKZ - Erkend Leerbedrijf Colibris