Nieuws en agenda

GOES – Wethouder Derk Alssema van de gemeente Goes heeft dinsdagavond 11 juli 2017 aan zes nieuwe citytrainers een certificaat uitgereikt.


Goes heeft nu achttien van dit soort trainers. De citytrainers hebben de cursus ‘Ik train mijn stad’ gevolgd en kunnen in wijken en dorpen worden ingezet om (sportieve) activiteiten te organiseren voor jongeren. Volgens de initiatiefnemers dragen ze daardoor bij aan het sportieve karakter van de stad en aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijken.


Avonden

Alle citytrainers zijn tussen de 14 en 21 jaar oud en zelf sportief. Ze hebben in acht cursusavonden geleerd hoe ze sportief evenement op poten kunnen zetten en praktijkervaring opgedaan.

Goes is in navolging van grote steden als Den Bosch, Tilburg en Dordrecht begonnen met het project. De organisatie is in handen van SMWO.


Foto

Klik op de 'lees meer' button om de foto groot te openen. Op de foto staan op de achterste rij, van links naar rechts: Franklin Boorsma van het Cios, Mo El Ghonomi, Wethouder Derk Alssema, Pascal Jans en Niels Pielaat van SMWO. Op de voorste rij, van links naar rechts: Laetitia van Haaster, Yigithan Coskun en Sarah Mutombo. Jesse Traas is ook geslaagd, maar staat niet op de foto. FOTO COBY WEIJERS


Bron: De Bevelandse Bode

 


 
Terug naar overzicht

 
ISO 9001 HKZ - Erkend Leerbedrijf Colibris