Terug

17-09-2019 Mantelzorg en dementie (7x)

Zorgt u voor een familielid of vriend(in) met dementie die nog thuis woont? Dan komt er een hoop op u af want de verzorging roept dikwijls heel wat vragen en onzekerheden op. De gespreksgroep geeft u inzicht in het verloop van dementie en er wordt aandacht besteed aan de praktische kanten van de verzorging en mogelijke hulp die instellingen kunnen geven. Daarnaast is er ruimte voor het vertellen van uw eigen verhaal en het uitwisselen van ervaringen met andere lotgenoten.

Hoe gaat zo’n gespreksgroep
De groep heeft twee begeleiders. Dit is een mantelzorgconsulent en een casemanager dementie die veel van dementie weten en getraind zijn om de gesprekken te leiden. In totaal worden zeven bijeenkomsten gehouden, die elk anderhalf uur duren. Tijdens elke bijeenkomst wordt een thema besproken. De thema’s worden bij de start van de gespreksgroep door de begeleiders in overleg met de deelnemers vastgesteld. Voor bepaalde thema’s kunnen ook inleiders uitgenodigd worden.
Aan een gespreksgroep nemen hooguit twaalf personen deel. De kring is dan niet te groot, zodat u alle mogelijkheden heeft om aan het gesprek mee te doen.

Voor wie?

Gespreksgroep als u voor een familielid of vriend(in) met dementie zorgt die nog thuis woont. Er zijn totaal 7 bijeenkomsten.

Praktische informatie

De gespreksgroep start op dinsdagavond vanaf 17 september van 19.30 tot 21:00 uur.
Data: 17 / 24 september, 01 /15 /22 / 29 oktober, 26 november 2019 (terugkombijeenkomst)
Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Locatie: SMWO 's-Heer Elsdorpweg 12, 4461 WK Goes


Wat kost het?
Aan de gespreksgroepen zijn geen kosten verbonden.

Vragen of meer informatie

Wilt u meer informatie of zich aanmelden? Dan kunt u contact opnemen met:

Nelie Elenbaas
Casemanager Dementie bij Zeeuwse Zorgschakels
Email: nelenbaas@zeeuwsezorgschakels.nl
Tel: 06-53839729

Mariette Straver
Mantelzorgconsulent SMWO
Email: m.straver@smwo.nl
Tel: 06-83342876


Aanmelden