Terug

Nabestaandencafé in het Geerteshuis in Kloetinge

Bent u of kent u een mantelzorger die zijn of haar dierbare moet missen? 

Mantelzorgpunt Goes van SMWO heeft nu ook een Nabestaandencafé voor Mantelzorgers. Een ontmoetingsplek die bedoeld is om steun te bieden aan mantelzorgers die een rouw- en verlieservaring hebben omdat diegene waarvoor zij zorgden is overleden. Naast een luisterend oor is het fijn om je verdriet te kunnen delen met lotgenoten en ervaringen uit te wisselen.

Praat u liever (nog) niet over uw verdriet? Geen probleem, ook dan bent u van harte welkom! Onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers ontmoet u in ieder geval andere mensen. 

De schok, het ongeloof, de verdoofdheid, de realiteit en het verdriet dat altijd blijft. Mantelzorgers die een dierbare hebben verloren herkennen deze gevoelens. Tijdens de beginperiode van rouw is er vaak nog veel aandacht voor de nabestaanden, maar daarna wordt de aandacht minder. De omgeving begrijpt vaak niet helemaal wat de impact van dit verdriet is en wat iemand ervaart. Deelnemers van de gespreksgroep Rouwbeleving van SMWO ervaren vaak dat zij, buiten de familiekring om, na verloop van tijd weinig tot zelfs geen gehoor meer vinden. Sterker nog, er wordt vaak verwacht dat nabestaanden gewoon weer over gaan tot de orde van de dag.

Het Nabestaandencafé voor Mantelzorgers is bedoeld als plek waar zij terecht kunnen met hun verhaal, verdriet, vragen en het uitwisselen van ervaringen. Of om er gewoon ook even niet over te hoeven praten, dat mag ook.

 

Voor wie?

Bent u of kent u een mantelzorger die zijn of haar dierbare moet missen?  Mantelzorgpunt Goes van SMWO heeft ook een Nabestaandencafé voor Mantelzorgers. Een ontmoetingsplek die bedoeld is om steun te bieden aan mantelzorgers die een rouw- en verlieservaring hebben omdat diegene waarvoor zij zorgden is overleden.

Praktische informatie

Data 2024: woensdag 17 januari / 21 februari / 20 maart / 17 april / 15 mei / 19 juni / 17 juli / 21 augustus / 18 september / 16 oktober / 20 november / 18 december

Tijd: 10.00 – 11.30 uur

Locatie: Het Geerteshuis, Jachthuisstraat 13, 4481 AK, Kloetinge
Aanmelden: is gewenst, niet verplicht

Vragen of meer informatie

Wilt u aanwezig zijn? Aanmelden is gewenst maar niet verplicht. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. U kunt ook mailen naar mantelzorg@smwo.nl of bellen naar SMWO op nummer 0113 – 277111.

U bent van harte welkom!


Aanmelden