Terug

Mantelzorgwaardering

Wilt u uw mantelzorger bedanken voor de zorg die hij of zij aan u verleent? Dat kan met de jaarlijkse mantelzorgwaardering van de gemeente Goes. De gemeente Goes vindt het belangrijk dat mantelzorgers kunnen rekenen op een goede ondersteuning én waardering krijgen voor de zorg die zij, vaak dagelijks, verlenen. Daarom kiest de gemeente er onder andere voor om mantelzorgers jaarlijks een financiële tegemoetkoming van 75 euro te geven. Zorgvragers kunnen dit bedrag aan hun mantelzorger schenken, er een cadeautje van kopen of bijvoorbeeld samen uit eten gaan.

Wie komen in aanmerking?

Mantelzorgers die langer dan drie maanden achtereen gesloten en meer dan acht uur per week mantelzorg verlenen, komen in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. Mantelzorgers zijn mensen uit het netwerk van de zorgvragers, zoals familie, buren of vrienden.

Hoe werkt de aanvraag?

De mantelzorgerwaardering kan alleen door de zorgvrager worden aangevraagd door een aanvraagformulier in te vullen. Doorgaans kunt u de mantelzorgwaardering aan het begin van het jaar, in februari en maart, aanvragen via de gemeente Goes of het Mantelzorgpunt Goes van SMWO. De beoordeling vindt vervolgens in april plaats en bij goedkeuring wordt het bedrag in mei overgeschreven.

Vragen of meer informatie?

Voor vragen of meer informatie over de mantelzorgwaardering kunt u de website www.vrijwilligerspuntgoes.nl raadplegen of contact opnemen via mantelzorg@smwo.nl of 0113-277122.

Mijn beste vriend staat dag en nacht voor mij klaar. Ik ben ontzettend blij dat ik hem een etentje heb kunnen aanbieden dankzij de mantelzorgwaardering.