Terug

Mantelzorgwaardering

Wilt u uw mantelzorger bedanken voor de zorg die hij of zij aan u verleent? Dat kan met de jaarlijkse mantelzorgwaardering van de gemeente Goes. De gemeente Goes vindt het belangrijk dat mantelzorgers kunnen rekenen op een goede ondersteuning én waardering krijgen voor de zorg die zij, vaak dagelijks, verlenen. Daarom kiest de gemeente er onder andere voor om mantelzorgers jaarlijks een financiële tegemoetkoming van € 75,- te geven. Zorgvragers kunnen dit bedrag aan hun mantelzorger schenken, er een cadeautje van kopen of bijvoorbeeld samen uit eten gaan.

Wie komen in aanmerking?

Mantelzorgers die langer dan drie maanden achtereen gesloten en meer dan acht uur per week mantelzorg verlenen, komen in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. Mantelzorgers zijn mensen uit het netwerk van de zorgvragers, zoals familie, buren of vrienden.

Hoe werkt de aanvraag?

Van 1 februari tot en met 31 maart 2018 kon u de mantelzorgwaardering 2018 aanvragen.

De mantelzorgwaardering kan alleen door de zorgvrager worden aangevraagd. Belangrijk is dat de zorgvrager woonachtig is in de gemeente Goes. Per zorgvrager kan één tegemoetkoming voor alle mantelzorgers worden aangevraagd.

De beoordeling van de aanvraag vindt plaats in april 2018. Als uw aanvraag wordt toegekend, wordt het bedrag eind mei 2018 door de gemeente Goes naar uw rekening overgemaakt.

Vragen of meer informatie?

Voor vragen of meer informatie over de mantelzorgwaardering kunt u de website www.vrijwilligerspuntgoes.nl raadplegen of contact opnemen via mantelzorg@smwo.nl of 0113-277122.

Mijn beste vriend staat dag en nacht voor mij klaar. Ik ben ontzettend blij dat ik hem een etentje heb kunnen aanbieden dankzij de mantelzorgwaardering.