Terug

Persconferentie 2 februari 2021

Persconferentie coronavirus 2 februari: lockdown duurt langer

Op dinsdag 2 februari was er weer een persconferentie. En waren Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie. Ze vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus. De belangrijkste dingen leggen we uit.

Lockdown en avondklok blijven nodig

Het aantal besmette mensen neemt af, ook in de ziekenhuizen. Maar er komen wel nieuwe soorten van het coronavirus bij. Die verspreiden zich sneller. En kunnen de komende weken voor meer zieke mensen zorgen. Blijf dus thuis.

Avondklok

Een avondklok blijft tot en met 10 februari nodig. De regering kijkt naar de mogelijkheden om de avondklok daarna te stoppen. Dat kan alleen als er minder mensen met het coronavirus besmet raken. Stap voor stap naar minder maatregelen

Maatregelen tot en met minimaal 2 maart

Ontvang thuis maximaal 1 persoon van 13 jaar of ouder per dag. Ga maximaal 1 keer per dag ergens op bezoek. Werk thuis, behalve als dat echt niet anders kan. Ga alleen naar buiten met je huishouden of met 1 andere persoon. In heel Nederland geldt een avondklok van 21:00 tot 04:30.

Bij een begrafenis mogen niet meer dan 50 personen aanwezig zijn.

Verschillende winkels blijven dicht. Dat zijn plaatsen zoals: kappers; theaters; sauna’s; restaurants en cafés. Bestellen en afhalen bij winkels is vanaf 10 februari mogelijk. Winkels die voeding of medicijnen verkopen zijn wel open. Sommige medische beroepen zoals fysiotherapeut en tandarts mogen wel doorgaan.

Scholen en universiteiten blijven tot 1 maart dicht.

Blijf in Nederland. Boek geen reizen in het buitenland tot en met 31 maart.

Niet vergeten

Houd altijd 1,5 meter afstand. Ga niet naar plaatsen waar het druk is. Nies en hoest in uw elleboog. Was vaak uw handen met zeep. Zet een mondkapje op waar dat moet. Bent u verkouden? Blijf dan thuis! Heeft u koorts of bent u benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.

Op 23 februari kijkt de regering opnieuw naar de maatregelen. Dan bekijkt zij welke maatregelen er nodig zijn vanaf 2 maart. 

Bellen met vragen over het coronavirus: Bel naar 0800 - 1351.
 

Voor een uitgebreider overzicht kijk hier.

Publicatie | 02-02-2021

 

Bron: Rijksoverheid