Terug

Uitreiking duofiets

Zorgt u voor iemand die niet meer zelfstandig kan fietsen en zou u, of een fietsvrijwilliger, graag met uw zorgvrager op een duofiets op pad willen gaan? Binnenkort beschikken het Goese Mantelzorgpunt en Vrijwilligerspunt van SMWO over een duofiets die geschonken wordt door SOMV.

Mariette Straver, Mantelzorgconsulent SMWO vertelt: “Regelmatig krijgen wij aanvragen voor het fietsen met een duofiets. Hoe mooi is het dat we er nu zelf een krijgen! De zorgvrager kan er samen met de mantelzorger of fietsvrijwilliger op uit. Uiteraard zijn nieuwe fietsvrijwilligers van harte welkom. Zij kunnen dagen, tijden en hoe vaak ze beschikbaar zijn zelf bepalen. Het is ook een optie om aan te geven dat je wordt gebeld op moment dat er voor een ritje een vrijwilliger wordt gezocht. Vervolgens kun je zelf aangeven of dit schikt”. De uitleen van de duofiets loopt via het KOG Center, zij leveren niet alleen de fiets maar verzorgen ook het onderhoud, geven de nodige instructies en zorgen dat de fiets startklaar staat voor een mooie fietsbeleving.

SOMV, Stichting Ondersteuning Mantelzorg & Vrijwilligers, ondersteunt  diverse activiteiten en initiatieven door en voor mantelzorgers en vrijwilligers in de gemeente Goes. Door schenking van een duofiets aan het Goese Mantelzorgpunt/Vrijwilligerspunt wordt in een keer een grote groep bereikt. Door samen te gaan fietsen met de zorgvrager zal de vaak beperkte wereld worden vergroot waardoor er meer vrijheid kan worden ervaren. Haren in de wind en weer lekker samen genieten van de buitenlucht, wie wil dat nu niet?

De overhandiging zal plaats vinden op dinsdag 9 juli van 15.00 – 16.00 uur. Locatie: KOG Center aan de Dirk Dronkersweg 8 te Goes. Wilt u hierbij aanwezig zijn? U kunt zich tot 8 juli aanmelden bij Mantelzorgpunt Goes, tel. 0113 – 277111 of per mail mantelzorg@smwo.nl. Voor meer informatie of het aanmelden als fietsvrijwilliger kunt u vragen naar Mariette Straver.