Terug

Liggen er ook zoveel (zorg)taken op uw bordje?

Voor mantelzorgers uit de gemeente Goes start Mantelzorgpunt Goes van SMWO binnenkort met een nieuwe workshop: BordjeVol​! 

Een zeer praktische workshop die inzicht geeft in de (zorg)taken van een mantelzorger. Het biedt inzicht in de draaglast en draagkracht en geeft handvatten om, waar nodig, daadwerkelijk anderen om hulp te vragen.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) reageerde lovend op het eerste exemplaar van BordjeVol: “In ons land zijn circa 4,4 miljoen mantelzorgers die de handen uit de mouwen steken voor hun naaste of geliefde. Dat is mooi, maar soms ook zwaar werk. Daarom moeten we mantelzorgers zo goed mogelijk ondersteunen. BordjeVol is daarbij een mooi instrument.”

Reden voor Mantelzorgpunt Goes van SMWO om aan de slag te gaan met BordjeVol! Met een set speelkaarten en werkbladen brengt BordjeVol voor mantelzorgers spelenderwijs in kaart wat er bij de zorg voor een ander allemaal komt kijken en wat er op je bordje komt te liggen.
Er wordt o.a. gekeken naar:

  • welke taken en activiteiten kosten energie of geven juist energie
  • wie zou er mogelijk een (kleine taak) kunnen overnemen of hoe zou het misschien anders georganiseerd kunnen worden
  • hoe ziet het netwerk eruit
  • hoe lang is de (huidige) situatie nog vol te houden 

Een mooie methode om (zorg)taken eens op een andere manier te bekijken!

De workshop vindt plaats op 23 mei en 26 juni van 13.30 - 16.00 uur. Locatie: SMWO, ’s Heer Elsdorpweg 12 te Goes. Per keer is er plaats voor maximaal 10 deelnemers.

Voor meer informatie kunt u bellen naar SMWO 0113 – 277111 en vragen naar Mariette Straver of mailen naar mantelzorg@smwo.nl