Terug

Relaties

Wilt u meer weten over uw rechten en plichten bij een huwelijk, echtscheiding of erven? Naast de emotionele kanten, zijn er ook financiële gevolgen. Welke verschillende vormen van relatie zijn er, waar moet u op letten bij regelingen over alimentatie en omgang met de kinderen of wat komt er kijken bij de afwikkeling van een erfenis? Dit zijn vragen waar u bij SMWO een antwoord op kunt vinden.

Huwelijk, geregistreerd partnerschap en samenwonen

SMWO kan u informeren over de verschillen bij diverse relatievormen. U kunt hierbij denken aan verschillen op het gebied van kinderen, rechten en plichten, uitkeringen en pensioen, belasting en erven.

Echtscheiding

Naast de emoties die een echtscheiding met zich meebrengt, zijn er ook veel praktische zaken die moeten worden geregeld. U kunt bij ons terecht als u overweegt om te gaan scheiden. Wij bespreken met u de procedure en de gevolgen, zoals de omgang met de kinderen, alimentatie, verdeling van de inboedel en het gebruik van de woning. Voor het voeren van de echtscheidingsprocedure hebt u een advocaat nodig. Wij kunnen u doorverwijzen indien u dat wenst. Ook na de echtscheiding kunt u bij ons terecht over informatie over de hoogte van alimentatie en wat u kunt doen als de betaling van de alimentatie problemen geeft.

Erfenis

Bij het verdelen van een erfenis, met of zonder een testament, komt heel wat kijken. Samen met u nemen we de procedure door, maken duidelijk wat in de wet is geregeld en gaan na of de regelingen op de juiste manier zijn toegepast.

Vragen of meer informatie?

Voor vragen, advies of meer informatie over relaties en problemen op dit gebied, kunt u contact opnemen met het Infopunt van SMWO via infopunt@smwo.nl of 0113-277111.

Toen ik eindelijk de knoop had doorgehakt om te gaan scheiden, was ik totaal het overzicht kwijt. Een medewerker van SMWO heeft mij geholpen om het overzicht terug te krijgen. Onze scheiding is daardoor goed verlopen.