Terug

Vriendendienst

Iedereen heeft behoefte aan vriendschappelijke contacten. Samen met een vriend koffie drinken, een wandeling maken, naar de stad gaan of zomaar wat kletsen. Voor de meeste mensen zijn deze dingen heel gewoon, maar voor mensen met een psychische beperking zijn deze contacten niet vanzelfsprekend. De Vriendendienst helpt hen bij het vinden van een maatje.

Wat doet de Vriendendienst?

De Vriendendienst bemiddelt in sociaal contact tussen vrijwilligers (de maatjes) en deelnemers. De deelnemers zijn volwassenen met een psychiatrische achtergrond die zich eenzaam voelen en behoefte hebben aan sociaal contact.

De Vriendendienst koppelt deelnemer en vrijwilliger voor een jaar op basis van interesse, persoonlijkheid, hobby’s en wensen. Samen onderneemt u enkele uren per week 'gewone' alledaagse dingen.

Wie zijn vrijwilligers?

De vrijwilligers zijn betrokken mensen vanaf achttien jaar die het leuk vinden om vriendschappelijke contacten met een medeburger aan te gaan.

Vragen of meer informatie?

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met het Vrijwilligerspunt van SMWO via info@vrijwilligerspuntgoes.nl of 0113-277122. Meer informatie kunt u ook vinden op de website www.vrijwilligerspuntgoes.nl of op de volgende flyer.

Met z'n tweeën is leuker dan alleen, juist om alledaagse dingen te doen.