Terug

Schoolsport Goes

Kinderen houden van bewegen. Maar hoe vinden ze een sport die bij hen past? Het ene kind vindt het leuk om met een groep een potje te voetballen, terwijl een ander houdt van baantjes trekken of tennissen. Schoolsport Goes is een project waarmee leerlingen van basisscholen kunnen kennismaken met verschillende sporten.

Elk blok staat in het teken van een andere sport. Voorbeelden zijn rugby, korfbal, boksen, turnen, acrobatische gymnastiek, volleybal, voetbal of judo. De kinderen krijgen eerst een aantal lessen op school van clubtrainers, CIOS studenten en SMWO medewerkers. Daarna zijn de kinderen welkom op de vereniging voor een nadere kennismaking en kunnen ze een aantal proeflessen volgen.

Via Schoolsport Goes kiezen kinderen bewuster voor een sport, waardoor ze mogelijk ook langer lid blijven van een vereniging. In het schooljaar 2016-2017 hebben zo’n 1.000 kinderen van Goese basisscholen kennisgemaakt met diverse sporten. Vijftien kinderen zijn ook daadwerkelijk lid geworden van een sportvereniging. Een mooi resultaat!