Terug

Vriendendienst

Wat doet de Vriendendienst en voor wie is de hulp bedoeld?


Iedereen heeft behoefte aan vriendschappelijk contact. Samen met een vriend(in) samen wandelen, koffie drinken of zomaar wat leuks ondernemen. Voor mensen met een psychiatrische achtergrond zijn deze sociale contacten niet altijd vanzelfsprekend. De Vriendendienst helpt bij het vinden van een maatje.

Aanmelden en dan ?
Bent u volwassen en voelt u zich door een psychiatrische achtergrond eenzaam of vindt u het moeilijk om contact aan te gaan, dan kunt u zich bij SMWO aanmelden voor het vinden van een vrijwilliger/maatje.

Na de aanmelding wordt een intakegesprek gepland en komt de coördinator van uw wijk bij u op huisbezoek. In dit gesprek kunt u uw wensen kenbaar maken. Op basis van uw wensen en behoeften, persoonlijkheid en interesses gaan we op zoek naar een geschikte vrijwilliger. Een kennismaking met de vrijwilliger en de coördinator is de volgende stap. Bent u beiden positief dan hebben een ‘match’ en kan het contact starten. Samen zult u doorgaans wekelijks enkele uren per week ‘alledaagse’ activiteiten ondernemen. De coördinator van SMWO blijft uw contactpersoon en is altijd aanspreekbaar voor overleg

Het bezoek van een vrijwilliger/maatje is kosteloos, maar eventuele onkosten van de vrijwilliger moet u wel vergoeden. Wanneer u bijvoorbeeld een uitstapje maakt en de vrijwilliger rijdt met zijn/haar eigen auto, dan vergoedt u de benzine en eventuele entreekosten.

Aanmelden kan via (0113) 277 111 of  info@vrijwilligerspuntgoes.nl

Met z'n tweeën is leuker dan alleen, juist om alledaagse dingen te doen.