Terug

Vriendendienst

Iedereen heeft behoefte aan vriendschappelijke contacten. Samen met een vriend koffie drinken, een wandeling maken, naar de stad gaan of zomaar wat kletsen. Voor de meeste mensen zijn deze dingen heel gewoon, maar voor mensen met een psychische beperking zijn deze contacten niet vanzelfsprekend. De Vriendendienst helpt hen bij het vinden van een maatje.

Wat doet de Vriendendienst en voor wie is de hulp bedoeld?


Iedereen heeft behoefte aan vriendschappelijk contact. Samen met een vriend(in) samen wandelen, koffie drinken of zomaar wat leuks ondernemen. Voor mensen met een psychiatrische achtergrond zijn deze sociale contacten niet altijd vanzelfsprekend. De Vriendendienst helpt bij het vinden van een maatje.

Aanmelden en dan ?
Bent u volwassen en voelt u zich door een psychiatrische achtergrond eenzaam of vindt u het moeilijk om contact aan te gaan, dan kunt u zich bij SMWO aanmelden voor het vinden van een vrijwilliger/maatje.

Na de aanmelding wordt een intakegesprek gepland en komt de coördinator van uw wijk bij u op huisbezoek. In dit gesprek kunt u uw wensen kenbaar maken. Op basis van uw wensen en behoeften, persoonlijkheid en interesses gaan we op zoek naar een geschikte vrijwilliger. Een kennismaking met de vrijwilliger en de coördinator is de volgende stap. Bent u beiden positief dan hebben een ‘match’ en kan het contact starten. Samen zult u doorgaans wekelijks enkele uren per week ‘alledaagse’ activiteiten ondernemen. De coördinator van SMWO blijft uw contactpersoon en is altijd aanspreekbaar voor overleg

Het bezoek van een vrijwilliger/maatje is kosteloos. Als er uitstapjes worden gemaakt of de vrijwilliger rijdt met de eigen auto, dan vergoedt de cliënt aan de vrijwilliger de onkosten (entree, benzine).

U kunt zich aanmelden via telefoonnummer van SMWO, 0113-277111 of  door een mail te sturen naar info@vrijwilligerspuntgoes.nl

Met z'n tweeën is leuker dan alleen, juist om alledaagse dingen te doen.