Opening expositie ‘Verhalen achter gezichten van de Ruilwinkels’

Donderdag 12 januari – Vandaag was de opening van de expositie ‘Verhalen achter gezichten van de Ruilwinkels’ in Goes. De Ruilwinkels in Goes en Zierikzee zijn een ontmoetingsplek waar je zonder geld spullen of diensten kunt ruilen. Hier is iedereen welkom; het maakt niet uit wie je bent of wat je doet. Er is een fotografie- en verhalenproject gemaakt over de Ruilwinkels van Goes en Zierikzee, met subsidie vanuit MAEX Zeeland, door Lidwine Guiran Fotografie. Een aantal vrijwilligers en bezoekers van de Ruilwinkels zijn geïnterviewd over waarom zij betrokken zijn bij de Ruilwinkels. Deze vaak bijzondere verhalen en foto’s zijn gebundeld in een boekje en in de foto expositie. 

De Ruilwinkel biedt inwoners een plek om andere mensen te ontmoeten, werkervaring op te doen, vrijwilligerswerk of betekenisvolle dagbesteding te hebben en het brengt leven in de buurt. Er werken veel enthousiaste vrijwilligers. Vaak hebben de vrijwilligers en bezoekers van de Ruilwinkel allemaal hun eigen bijzondere verhaal om betrokken te zijn.

“De foto's en de bijzondere verhalen laten de diverse gezichten achter de vrijwilligers, bezoekers en spullen van de Ruilwinkels zien”, vertelt Lidwine Guiran. Lidwine Guiran is een fotograaf uit Zeeland. Na aan de Willem de Kooning Academie te hebben gestudeerd, heeft zij zich verder in fotografie gespecialiseerd aan de fotovakschool Rotterdam. Zij richt zich met name op reportage- en portretfotografie met maatschappelijke en sociale thema's.

De expositie laat de bijzondere verhalen en diverse gezichten achter de vrijwilligers, bezoekers en spullen van de Ruilwinkels zien. De expositie is nog vrij te bezoeken voor iedereen tot 9 maart 2023 tijdens de openingsuren van het Erasmuspark, Troelstralaan 160-161 4463 XZ, Goes. De Ruilwinkels in Goes en Zierikzee zijn onderdeel van Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO). De Ruilwinkel in Zierikzee is een samenwerking met Gors.