Training Gezinsmaatjes start in januari 2019

SMWO start in januari met een training voor nieuwe gezinsmaatjes. Tijdens deze training van tien bijeenkomsten op de vrijdagochtend worden vrijwilligers opgeleid om gezinnen uit de gemeente Goes, Borsele en Noord-Beveland te ondersteunen bij praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.

SMWO start de training Gezinsmaatjes voor mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk waarin ze echt iets kunnen betekenen voor minderjarigen en hun ouders. Het doel van de training is om vaardigheden, kennis en een basishouding aan te leren die gezinsmaatjes kunnen gebruiken bij het werken in een gezin.

Praktisch

De training zal bij voldoende deelnemers in januari starten en bestaat uit tien bijeenkomsten. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.

Na de training kunnen deelnemers als goed opgeleid gezinsmaatjes aan de slag om ouders en kinderen te ondersteunen in hun leven. Tijdens de begeleiding van het gezin, wordt het gezinsmaatjes niet alleen ondersteund door de coördinatoren, maar ook door de andere gezinsmaatjes tijdens de gezamenlijke intervisie. Er wordt daarom een beschikbaarheid van ongeveer  5 uur per week verwacht.

Steuntje in de rug

Iedere ouder is wel eens onzeker. In een situatie van onzekerheid is een steuntje in de rug vaak erg welkom en wordt zo gewaardeerd. Als gezinsmaatjes kan dit steuntje in de rug worden geboden. Een gezinsmaatje heeft ervaring met het opgroeien en opvoeden van kinderen, kan goed luisteren en is ondernemend. Ze bieden bijvoorbeeld een luisterend oor voor de ouders, geven praktische opvoedtips, zoeken naar activiteiten in de buurt, vergroten het netwerk van het gezin of ondernemen samen activiteiten zoals een bezoek aan de bibliotheek en/of speeltuin, enz. enz.

De Gezinsmaatjes worden op dit moment ingezet in de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland & Reimerswaal.

Informatie en aanmelding

Vrijwilligers die gezinsmaatje willen worden, kunnen zich aanmelden bij SMWO via infopunt@smwo.nl of 0113-277111. Voor meer informatie www.gezinsmaatjes.nl