SMWO zoekt gezinsmaatjes

SMWO start de training Gezinsmaatjes voor mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk waarin ze echt iets kunnen betekenen voor kinderen en hun ouders. Het doel van de training is om vaardigheden, kennis en een basishouding aan te leren die gezinsmaatjes kunnen gebruiken bij het werken in een gezin. De gezinsmaatjes worden ingezet in de gemeenten Goes, Noord-Beveland en Borsele.

De training start op 14 november en bestaat uit zes bijeenkomsten. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen. Na de training kunnen deelnemers als goed opgeleid gezinsmaatje aan de slag om ouders en kinderen te ondersteunen in hun gezinsleven. Tijdens de begeleiding van het gezin, wordt het gezinsmaatjes niet alleen ondersteund door de coördinatoren van SMWO, maar ook door de andere gezinsmaatjes tijdens gezamenlijke intervisie. Gezinsmaatjes moeten daarom rekening houden met een beschikbaarheid van ongeveer 5 uur per week.

Gezinsmaatjes

Iedere ouder is wel eens onzeker. In een situatie van onzekerheid is een steuntje in de rug vaak erg welkom. Een gezinsmaatje kan dit steuntje in de rug bieden. Een gezinsmaatje heeft ervaring met het opgroeien en opvoeden van kinderen, kan goed luisteren en is ondernemend. Het bieden van een luisterend oor voor de ouders, het geven van praktische opvoedtips of samen activiteiten ondernemen kunnen bijvoorbeeld al heel waardevol zijn voor een gezin.

Vrijwilligers die gezinsmaatje willen worden, kunnen zich tot 1 november aanmelden bij SMWO via gezinsmaatjes@smwo.nl of 0113-277111.