Wethouder van der Reest bezoekt Mantelzorgcafé

Woensdag 18 oktober 2017 heeft wethouder André van der Reest een bezoek gebracht aan het Mantelzorgcafé bij SMWO in Goes. Om de aanwezige mantelzorgers een blijk van waardering te geven, nam hij een heerlijke taart mee.

Het Mantelzorgcafé, wat onlangs is gestart, is bedoeld voor alle mantelzorgers uit de gemeente Goes. Zij kunnen daar in een ongedwongen sfeer elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Ook de wethouder dronk op zijn gemak een kopje koffie mee en raakte al snel verwikkeld in diepgaande gesprekken met een aantal aanwezige mantelzorgers. “Hij was oprecht geïnteresseerd en stelde goede vragen”, aldus één van de mantelzorgers. Zijn komst werd door hen allen zeer gewaardeerd en ze zien hem graag nog eens terugkomen.

Mooi om te ervaren was dat er twee dames waren uit hetzelfde dorp, maar elkaar niet echt kenden. Dat zal de volgende keer vast anders zijn als ze elkaar op straat tegenkomen. En ruim na afloop van het Mantelzorgcafé zaten buiten op het bankje nog twee andere dames samen heel gezellig te kletsen. Ze bleken beiden van oorsprong niet uit Goes te komen en hadden daardoor maar een klein netwerk. Ze waren erg blij dat ze elkaar hadden ‘gevonden’.

En daar draait het Mantelzorgcafé nu net om: het ontmoeten en verbinden van mantelzorgers, je gehoord voelen, je te herkennen in de wereld van die ander en het samen delen.

Het Mantelzorgcafé vindt nog één keer plaats in 2017 op 15 november en in 2018 op 17 januari, 21 februari en 21 maart. Voor meer informatie of om u aan te melden voor het Mantelzorgcafé, kunt u kijken op www.vrijwilligerspuntgoes.nl of bellen naar 0113-277122.