Terug

Buurtbemiddeling De BevelandenHet coronavirus heeft het leven in Nederland drastisch veranderd. We werken vanuit huis en de kinderen kunnen niet meer naar school. Meer thuis zijn, betekent ook meer contact met de buren. Dit kan extra spanning opleveren. Buurtbemiddeling kan u met telefonische coaching helpen.

Wat is Buurtbemiddeling?
Buurtbemiddeling helpt om overlast tussen bewoners onderling te verminderen of op te lossen. De bemiddelaars helpen buurtbewoners om samen tot een oplossing te komen en ruzies te voorkomen of beëindigen. Alle bewoners van de gemeente Goes, Borsele, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal kunnen een beroep doen op buurtbemiddeling.

Onafhankelijke vrijwilligers
Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers. Zij bieden hulp bij woonoverlast. Ze lossen geen problemen op, maar begeleiden en ondersteunen ruziënde partijen om ze ‘rond de tafel’ te krijgen en ze zelf een oplossing te laten bedenken waar beide partijen achter staan. De bemiddelaars kunnen goed luisteren, zijn onpartijdig en geven geen oordeel. Ze hebben geheimhoudingsplicht en worden permanent bijgeschoold.

Oplossingen die buurtbewoners zelf vinden werken op lange termijn beter dan opgelegde oplossingen. Daarbij zijn de buurtbewoners zelf verantwoordelijk voor de oplossing van het conflict. Ervaring wijst uit dat driekwart van de burenruzies via buurtbemiddeling tot een oplossing komt.

Buurtbemiddeling De Bevelanden is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Goes, Borsele, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal, Beveland Wonen, de politie en SMWO. De buurtbemiddelaars bestaan uit een gevarieerd gezelschap van vrijwilligers met verschillende achtergronden en leeftijden.
 

Aanmelden


Vragen of meer informatie?

Hebt u belangstelling om buurtbemiddelaar te worden, wilt u nader kennismaken of wilt u gebruik maken van deze kosteloze dienstverlening? Dan kunt u contact opnemen met het Vrijwilligerspunt van SMWO via buurtbemiddeling@smwo.nl of (0113) - 277 111. 

Volg Buurtbemiddeling De Bevelanden ook via Facebook!

Het is mooi om te zien hoe mensen nader tot elkaar komen na soms jarenlange ruzie en onenigheid.