Terug

Huiselijk geweld

Iedereen kan te maken krijgen met huiselijk geweld: mannen, vrouwen, kinderen en ouderen. Huiselijk geweld is niet normaal en alleen te stoppen als u er zelf iets aan doet. Erover praten kan een eerste stap zijn om het geweld te stoppen. Vaak is hulp dicht bij huis te vinden.

Bij huiselijk geweld kunt u denken aan:

  • lichamelijk geweld
  • seksueel misbruik
  • financiële uitbuiting

Huiselijk geweld wordt gepleegd door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer. Dit kan een partner, ander gezinslid, iemand uit de familie, een huisvriend of een ex-partner zijn. Soms is het geweld eenmalig, maar vaak duurt maanden of zelf jaren.

Dag en nacht bereikbaar

SMWO verleent hulp in samenwerking met Veilig Thuis Zeeland. Veilig Thuis is dag en nacht bereikbaar via 0800-2000. Op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl kunt u meer informatie vinden. U kunt hier terecht wanneer u hulp nodig heeft maar ook met uw vragen over huiselijk geweld.

Huiselijk geweld in uw omgeving

Buren, familieleden of vrienden vinden het vaak moeilijk zich te mengen in andermans privésituatie. Simpelweg luisteren naar iemands verhaal kan al een stap in de goede richting zijn. Wellicht kunt u samen op zoek gaan naar hulp. U kunt ook zelf contact opnemen met Veilig Thuis als u bijvoorbeeld vermoedens heeft dat iemand in uw omgeving het slachtoffer is van geweld. Veilig Thuis kan u advies geven over hoe u erachter kunt komen of uw vermoedens kloppen.

Vragen of meer informatie?

Voor vragen, advies of meer informatie over huiselijk geweld kunt u contact opnemen met het Infopunt van SMWO via infopunt@smwo.nl of (0113) - 277 111. Wij behandelen alle informatie die u met ons deelt vertrouwelijk.

Zonder de hulp van een professional was het huiselijk geweld van mijn partner nooit gestopt. Dit betekent een nieuw begin in mijn leven.