Terug

Jeugd en jongerenwerk

Onze jongerenwerkers leggen op een laagdrempelige manier contact met (groepen) jongeren van 4 tot en met 23 jaar. Jongeren kunnen met allerlei vragen terecht bij de jongerenwerkers. U kunt hierbij denken aan vragen op het gebied van school, werk, gezin, familie en vrije tijd.

De jongerenwerkers signaleren trends en ontwikkelingen, maar ook kansen en risico’s. Vanuit deze rol brengen zij in kaart wat er speelt en wat er nodig is aan activiteiten en ondersteuning. Daar waar kinderen en jongeren drempels ervaren in het volwassen worden, zijn de jongerenwerkers coach en waar nodig verwijzen zij door naar samenwerkingspartners.

De jongerenwerkers ontmoeten jongeren tijdens de inloop en activiteiten in onze jeugdcentra, maar zij gaan ook de straat op. Samen met jongeren gaan ze aan de slag om talenten te ontdekken en ontwikkelen en samen een activiteitenaanbod op te zetten. De thema’s voorlichting en educatie worden hierbij niet vergeten. Denk bijvoorbeeld aan de thema’s alcohol, drugs en social media.

 

Meer weten over de evenementen en activiteiten die onze jongerenwerkers aanbieden? Bekijk hier hun Instagram account voor het meest actuele aanbod.