Nieuws

Wethouder van der Reest bezoekt Mantelzorgcafé

19 okt 2017
Woensdag 18 oktober 2017 heeft André van der Reest een bezoek gebracht aan het Mantelzorgcafé bij SMWO in Goes. Om de aanwezige mantelzorgers een blijk van waardering te geven, nam hij een heerlijke taart mee.
Lees meer

Start Informatief en Signalerend Huisbezoek 70+ in Goes Centrum

09 okt 2017
Afgelopen week is het project Informatief en Signalerend Huisbezoek 70+ (IHB70+) weer van start gegaan. Het project wordt door SMWO uitgevoerd in opdracht van de gemeente Goes. Alle zelfstandig wonende 70-plussers in Goes Centrum worden door middel van een brief uitgenodigd om deel te nemen aan dit huisbezoek.
Lees meer

Gesloten: donderdag 5 oktober vanaf 12.00 uur

05 okt 2017
In verband met de personeelsmiddag is het kantoor van SMWO aan de 's-Heer Elsdorpweg 12 in Goes gesloten vanaf 12.00 uur.
Lees meer

NIEUW: het Mantelzorgcafé

18 sep 2017
Op woensdag 20 september 2017 zijn alle mantelzorgers uit de gemeente Goes van harte welkom bij het eerste Mantelzorgcafé. Van 13.30 tot 15.00 uur kunnen mantelzorgers onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen bij het Mantelzorgpunt van SMWO aan de 's-Heer Elsdorpweg 12 te Goes. Dé ontmoetingsplaats voor mantelzorgers!
Lees meer

Cursusaanbod voor vrijwilligersorganisaties in Goes

15 sep 2017
Het Vrijwilligerspunt Goes van SMWO organiseert bijeenkomsten voor vrijwilligersorganisaties in de gemeente Goes. Hierin werken we samen met de gemeenten Borsele, Kapelle en Reimerswaal. De bijeenkomsten vinden plaats in deze vier gemeenten. Voor het komend najaar is er weer een mooi aanbod samengesteld.
Lees meer

De nieuwe Zilveren Gids 2017 is beschikbaar

03 jul 2017
De Zilveren Gids, het handige naslagwerk voor 55-plussers in de gemeente Goes, is weer vernieuwd. De gids verschijnt al dertig jaar en inmiddels is de dertiende editie van de drukpers gerold.
Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

07 jun 2017
Er zijn veel ouderen, chronisch zieken, mensen met een psychiatrische achtergrond die een klein netwerk hebben, eenzaam zijn of niet goed meer uit de voeten kunnen om een boodschap te doen. Ook mantelzorgers kunnen het zwaar hebben, waarbij een moment om even op te laden ontbreekt om de zorg die vaak 24 uur thuis doorgaat vol te houden. In al deze situaties kunnen vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren. Zij doen ‘kleine dingen' die een groot verschil uitmaken voor een ander. Een verschil dat ervoor zorgt dat deze mensen thuis kunnen blijven wonen in hun eigen vertrouwde buurt.
Lees meer