Nieuws

Wereld autisme dag - coronacrisis vs autisme

02 apr 2020
Vandaag is het wereld autisme dag en staan we, zeker in deze tijd, bewust stil bij deze groep mensen in onze omgeving. Ook wij bij SMWO hadden een informatiemiddag gepland staan in het kader van deze de Autismeweek. Al gaat deze dag niet door, wij zijn wel bereikbaar met eventuele vragen of voor informatie rond autisme.
Lees meer

Nibud geeft gratis geldkrant uit

30 mrt 2020
Veel is op dit moment onzeker. Door de uitbraak van het coronavirus zitten we met z’n allen in een crisisperiode en leven we van nieuwsbericht naar journaal naar de volgende persconferentie. Zorgen over onze gezondheid steken de kop op. En misschien ook zorgen over uw financiële situatie. Nibud heeft daarom een gratis geldkrant uitgebracht met antwoorden op mogelijke (financiële) vragen.
Lees meer

SMWO en gemeente Goes bundelen krachten tijdens coronacrisis

27 mrt 2020
Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) zet in samenwerking met gemeente Goes extra maatregelen in om mensen en organisaties hulp te bieden. Vanaf vandaag is er een extra telefoonteam en e-mailadres beschikbaar. Het telefoonteam is er om inwoners en organisaties uit de gemeente Goes waar kan extra hulp te bieden.
Lees meer

Ontwikkelingen Sabewa Actieweek i.v.m. coronavirus

18 mrt 2020
Deze week zou oorspronkelijk in het teken staan van de Sabewa Actieweek. Bij onze sociaal juridisch dienstverleners waren meer dan 60 afspraken ingepland voor hulp bij het indienen van het digitale verzoek om kwijtschelding bij Sabewa. Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft SMWO helaas moeten besluiten om deze afspraken te annuleren.
Lees meer

Update maatregelen SMWO omtrent coronavirus - 15 maart

15 mrt 2020
SMWO treft met ingang van 16 maart tot en met 5 april aanvullende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We sluiten hiermee aan bij de landelijke richtlijnen van het RIVM.
Lees meer

Update maatregelen SMWO omtrent coronavirus – 13 maart

13 mrt 2020
Momenteel zijn er binnen onze organisatie nog geen besmettingen rondom het coronavirus bekend. Om bij te dragen aan het voorkomen van besmettingen treft SMWO extra maatregelen bovenop de maatregelen die gisteren bekend zijn gemaakt.
Lees meer

Maatregelen SMWO omtrent coronavirus

12 mrt 2020
SMWO volgt de richtlijnen van het RIVM. Een belangrijk aandachtspunt is hierin de persoonlijke hygiëne.
Lees meer

GEANNULEERD: Symposium ‘‘SOCIAAL WERK, VANDAAG EN IN DE TOEKOMST’’

10 mrt 2020
Let op: Dit symposium is tot nadere orde uitgesteld wegens het coronavirus. Zodra de situatie dit toelaat, zullen wij een nieuwe datum plannen. Dit symposium staat in het teken van leren en ontwikkelen. Elkaar als sociaal werkers leren kennen en kennis opdoen over de nieuwste ontwikkelingen binnen het sociaal werk in de wijken. Dinsdag 7 april 13:00 - 17:00 uur in het ZB-gebouw in Middelburg.
Lees meer

GEANNULEERD: 2 april Informatiebijeenkomst autisme bij SMWO

10 mrt 2020
Let op: Deze informatiebijeenkomst op 2 april bij SMWO is tot nadere orde uitgesteld wegens het coronavirus. Zodra de situatie dit toelaat, zullen wij een nieuwe datum plannen. Van 28 maart tot en met 4 april 2020 vindt de NVA Autismeweek plaats met als thema: PRIKKELS! SMWO organiseert in het kader van de Autismeweek op donderdag 2 april een informatiebijeenkomst over autisme. Het betreft een doorlopend programma van 14:00 tot 16:30 uur. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.
Lees meer

SMWO zoekt voor Pilot 5 'Bondgenoten van naasten' gezinnen in Zeeland.

19 feb 2020
SMWO doet mee aan Pilot 5 'Bondgenoten van naasten' vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het gaat om een onderzoek naar het effect van langdurige cliëntondersteuning bij overbelaste gezinnen waarbij een van de gezinsleden een WLZ indicatie heeft. De pilot ‘Bondgenoot van naasten’ richt zich op een brede groep van gezinnen en naasten. Momenteel wordt er actief gezocht naar gezinnen in Zeeland.
Lees meer