Nieuws

Start training Sociale vaardigheden bij SMWO

19 jan 2023
Op maandag 3 april start bij Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) een nieuwe training sociale vaardigheden voor (jong)volwassenen. De training Sociale vaardigheden is bedoeld voor iedereen die zich wel eens onzeker voelt in contacten met anderen, meer voor zichzelf op wil komen en vaardiger wil worden in de communicatie met anderen.
Lees meer

Nieuw: digitaal koffie-uurtje

17 jan 2023
Deze winter organiseren de gemeente Goes, Kapelle, Reimerswaal en Borsele gezamenlijk 4 digitale koffie-uurtjes via Digitaal Actief Zeeland. Elke keer wordt er een ander thema besproken. De eerste bijeenkomst is in december geweest. De koffie-uurtjes worden geleid door een trainer van MantelzorgNL. Er is volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen.
Lees meer

Mantelzorgcafé & Nabestaandencafé op 18 januari

16 jan 2023
Het Mantelzorgcafé, iedere derde woensdag van de maand 13.30 tot 15.00 uur bij SMWO in Goes. En het Nabestaandencafé, iedere derde woensdag van de maand 10.00 tot 11.30 uur in het Geerteshuis in Kloetinge.
Lees meer

Training ‘Omgaan met Spanningsklachten’ voor vrouwen

16 jan 2023
Op maandag 20 maart start SMWO met een training ‘Omgaan met Spanningsklachten’. In de vrouwengroep 'Omgaan met spanningsklachten' ervaart u hoe u kunt omgaan met deze klachten en hoe u zelf invloed kunt hebben op het verminderen van de klachten.
Lees meer

Opening expositie ‘Verhalen achter gezichten van de Ruilwinkels’

12 jan 2023
Donderdag 12 januari – Vandaag was de opening van de expositie ‘Verhalen achter gezichten van de Ruilwinkels’ in Goes. De Ruilwinkels in Goes en Zierikzee zijn een ontmoetingsplek waar je zonder geld spullen of diensten kunt ruilen. Hier is iedereen welkom; het maakt niet uit wie je bent of wat je doet. Er is een fotografie- en verhalenproject gemaakt over de Ruilwinkels van Goes en Zierikzee, met subsidie vanuit MAEX Zeeland, door Lidwine Guiran Fotografie. Een aantal vrijwilligers en bezoekers van de Ruilwinkels zijn geïnterviewd over waarom zij betrokken zijn bij de Ruilwinkels. Deze vaak bijzondere verhalen en foto’s zijn gebundeld in een boekje en in de foto expositie.
Lees meer

Meld je aan voor het Burgerberaad Zorg Zeeland

22 dec 2022
De uitnodigingen voor het Burgerberaad Zorg Zeeland zijn verstuurd. Heb jij er een gekregen? Meld je dan aan!
Lees meer

Lotgenotengroep mantelzorgers in Goes

08 dec 2022
Bent u mantelzorger en heeft u de zorg voor iemand met psychosociale en/of mentale kwetsbaarheid? En woont u in de gemeente Goes? Dan bent u van harte welkom bij deze kosteloze lotgenotengroep. De eerste bijeenkomst is op 30 januari.
Lees meer

SMWO start training Sociale vaardigheden

07 dec 2022
Op donderdag 12 januari start Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) met een training Sociale vaardigheden. Deze training is bedoeld voor volwassenen met een beperking, die moeite hebben met opkomen voor zichzelf en omgaan met anderen.
Lees meer

Waardering voor mantelzorgers in Goes

12 nov 2022
10 november was het de Dag van de Mantelzorg. In deze week zijn er in de gemeente Goes ruim 800 presentjes aan de deur bezorgd bij mantelzorgers. Vrijwilligers en medewerkers van SMWO gingen persoonlijk langs bij de mantelzorgers, waarbij er gelijk de tijd werd genomen om te vragen hoe het ging.
Lees meer

SMWO magazine ‘Onze verhalen’ in een nieuw jasje!

27 okt 2022
Met in deze editie onder andere een verhaal over zwemlessen op Schouwen-Duiveland. "Wat voor de meeste mensen vanzelfsprekend is, leren zwemmen als kind, is niet het geval voor Tifto, Adiam, Rahwa, Silas, Romana, Halima, Sucdi en Amira uit Zierikzee. De vrouwen uit Eritrea, Somalië en Syrië hebben nooit leren zwemmen."
Lees meer