Nieuws

SMWO start training ‘signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid’

29 sep 2021
Vanaf 30 september t/m 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Een week om dit thema extra aandacht te geven en bespreekbaar te maken, mensen met elkaar te verbinden en oog te hebben voor elkaar. Deze week wordt tevens het startschot gegeven voor een nieuwe training bij SMWO. Deze training is gericht op het signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid bij 75-plussers. De training is bedoeld voor vrijwilligers uit de gemeente Goes die met deze doelgroep in aanraking komen.
Lees meer

Start gespreksgroep Rouwbeleving

15 sep 2021
Verlies van een dierbare doet pijn. Zeker in een tijd waarin afscheid nemen en rouwen soms anders gaat dan u had gewild. Als u het gevoel heeft dat u vast blijft zitten in uw verdriet, u moeite heeft om in het ritme van de dag te komen of als u zich eenzaam of onbegrepen voelt in uw omgeving, dan is de gespreksgroep Rouwbeleving misschien wel iets voor u. Op 21 oktober start bij SMWO een nieuwe gespreksgroep Rouwbeleving.
Lees meer

Wegwerkzaamheden Goes-Oost

24 aug 2021
Vanaf eind augustus voert de gemeente Goes wegwerkzaamheden uit aan de ’s-Heer Elsdorpweg.
Lees meer

Start Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Goes

23 aug 2021
Heeft u vragen over de websites van de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Vanaf 1 september kunt u voor al deze vragen en meer terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek Goes.
Lees meer

SMWO start training Girls’ Talk+ in Goes

08 jul 2021
De training Girls’ Talk+ is bedoeld voor meiden vanaf 14 jaar. Het doel van de training is meiden weerbaarder maken in hun relaties en seksuele leven. Vooral als het gaat om het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. De training is een reeks van 8 bijeenkomsten en start op 1 november in Goes. SMWO verzorgt deze training in samenwerking met de GGD.
Lees meer

SMWO zoekt gezinsmaatjes

29 jun 2021
Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) start 16 september met een kosteloze training voor nieuwe gezinsmaatjes. Tijdens deze training van zes bijeenkomsten worden vrijwilligers opgeleid om gezinnen te ondersteunen bij praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.
Lees meer

Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Goes - hulp bij vragen over de Overheid

29 jun 2021
Heeft u vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Vanaf 1 september kunt u voor al deze vragen en meer terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Goes.
Lees meer

HELP! MIJN KIND IS EEN PUBER!

18 mei 2021
Een interactieve online talkshow voor ouders over genotmiddelen, sociale media, relaties & seksualiteit en stress, somberheid en suïcidaliteit.
Lees meer

Meedenker

21 apr 2021
Iedereen loopt weleens tegen een situatie of probleem aan waar u alleen lastig uitkomt. Dat kan gaan over geldzaken, opvoeding, zorgaanvragen, wonen of werk.
Lees meer

SMWO start in april met een Agressie Reductie Training (ART)

17 mrt 2021
Leren omgaan met gevoelens van boosheid? Op dinsdag 20 april start bij Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) een nieuwe Agressie Reductie Training. Deze training is bedoeld voor (jong)volwassenen vanaf 16 jaar met een beperking, woonachtig in de Oosterschelderegio.
Lees meer