Nieuws

Column sociaal juridische dienstverlening mei

28 mei 2024
In deze maandelijkse column worden (sociaal) juridische onderwerpen behandeld aan de hand van waargebeurde verhalen uit de praktijk om het tot de verbeelding te laten spreken. Deze maand gaat over het verhaal van een jongeman met hoge schulden en hoe hij samen met een van onze sociaal juridische dienstverleners zijn leven weer op de rit heeft weten te krijgen.
Lees meer

Column sociaal juridische dienstverlening april

17 apr 2024
In deze maandelijkse column worden (sociaal) juridische onderwerpen behandeld aan de hand van waargebeurde verhalen uit de praktijk om het tot de verbeelding te laten spreken. Deze maand staat in het teken van het belang van erkenning van het vaderschap
Lees meer

Column sociaal juridische dienstverlening februari

11 mrt 2024
In deze maandelijkse column worden (sociaal) juridische onderwerpen behandeld aan de hand van waargebeurde verhalen uit de praktijk om het tot de verbeelding te laten spreken. Deze maand staat in het teken van de vraag achter het praktische.
Lees meer

Nieuwsbrief Sociaal Juridische Dienstverlening SMWO Februari

26 feb 2024
Sociaal Juridische Dienstverlening van SMWO biedt eerste hulp in wet- en regelgeving. Iedereen met vragen over geld en recht kan bij de Sociaal Juridisch Dienstverleners terecht.
Lees meer

Start training gezinsmaatjes

31 jan 2024
Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) start maandag 26 februari met een kosteloze training voor nieuwe gezinsmaatjes. Tijdens deze training van zeven bijeenkomsten worden vrijwilligers opgeleid om gezinnen te ondersteunen bij praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.
Lees meer

Start Rouwbelevingsgroep

31 jan 2024
Verlies van een dierbare doet pijn. Als u het gevoel hebt dat u vast blijft zitten in uw verdriet, u moeite hebt om in het ritme van de dag te komen of als u zich eenzaam of onbegrepen voelt in uw omgeving, dan is de gespreksgroep Rouwbeleving misschien wel iets voor u.
Lees meer

Column sociaal juridische dienstverlening januari

26 jan 2024
In deze maandelijkse column worden (sociaal) juridische onderwerpen behandeld aan de hand van waargebeurde verhalen uit de praktijk om het tot de verbeelding te laten spreken. Deze maand staat in het teken van positieve werkgezondheid.
Lees meer

Informatiemarkt Goes-Oost ‘Positieve Energie’

17 jan 2024
De kosten van levensonderhoud zijn de laatste jaren flink gestegen, energieprijzen, boodschappen, brandstof, medische kosten etc. etc. Welke ondersteunende maatregelingen zijn er? Wat kun je echter ook zelf doen om het leven betaalbaarder te maken?
Lees meer

Column sociaal juridische dienstverlening december

29 dec 2023
In deze maandelijkse column worden (sociaal) juridische onderwerpen behandeld aan de hand van waargebeurde verhalen uit de praktijk om het tot de verbeelding te laten spreken. Deze maand staat in het teken van de belastingaangifte.
Lees meer

Column sociaal juridische dienstverlening november

21 nov 2023
In deze maandelijkse column worden (sociaal) juridische onderwerpen behandeld aan de hand van waargebeurde verhalen uit de praktijk om het tot de verbeelding te laten spreken. Deze maand: Een flitsend verhaal!
Lees meer