Nieuws

SMWO zoekt welzijnswerker

19 jan 2022
SMWO zoekt zoekt een Welzijnswerker met aandachtsgebied Opbouwwerk voor 20-24 uur per week (standplaats Zierikzee)
Lees meer

Start gespreksgroep Omgaan met verlies

16 nov 2021
Verlies van een dierbare doet pijn. Soms is het fijn om daar eens met anderen over te praten. Heb jij ook iemand verloren en heb je het daar moeilijk mee? Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) biedt de gespreksgroep rouwbeleving aan voor mensen die een dierbare hebben verloren.
Lees meer

Training Een held met je geld

09 nov 2021
Soms is het lastig om goed uit te komen met je geld. Want hoe zorg je dat je genoeg geld hebt om je rekeningen te betalen, hoe spaar je voor leuke dingen? En hoe voorkom je dat je schulden krijgt? Schieten deze vragen ook wel eens door je hoofd? Misschien is deze training dan iets voor jou. 7 februari start Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) de training ‘Een Held met je geld’.
Lees meer

SMWO start training ‘signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid’

29 sep 2021
Vanaf 30 september t/m 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Een week om dit thema extra aandacht te geven en bespreekbaar te maken, mensen met elkaar te verbinden en oog te hebben voor elkaar. Deze week wordt tevens het startschot gegeven voor een nieuwe training bij SMWO. Deze training is gericht op het signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid bij 75-plussers. De training is bedoeld voor vrijwilligers uit de gemeente Goes die met deze doelgroep in aanraking komen.
Lees meer

Start gespreksgroep Rouwbeleving

15 sep 2021
Verlies van een dierbare doet pijn. Zeker in een tijd waarin afscheid nemen en rouwen soms anders gaat dan u had gewild. Als u het gevoel heeft dat u vast blijft zitten in uw verdriet, u moeite heeft om in het ritme van de dag te komen of als u zich eenzaam of onbegrepen voelt in uw omgeving, dan is de gespreksgroep Rouwbeleving misschien wel iets voor u. Op 21 oktober start bij SMWO een nieuwe gespreksgroep Rouwbeleving.
Lees meer

Wegwerkzaamheden Goes-Oost

24 aug 2021
Vanaf eind augustus voert de gemeente Goes wegwerkzaamheden uit aan de ’s-Heer Elsdorpweg.
Lees meer

Start Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Goes

23 aug 2021
Heeft u vragen over de websites van de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Vanaf 1 september kunt u voor al deze vragen en meer terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek Goes.
Lees meer

SMWO start training Girls’ Talk+ in Goes

08 jul 2021
De training Girls’ Talk+ is bedoeld voor meiden vanaf 14 jaar. Het doel van de training is meiden weerbaarder maken in hun relaties en seksuele leven. Vooral als het gaat om het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. De training is een reeks van 8 bijeenkomsten en start op 1 november in Goes. SMWO verzorgt deze training in samenwerking met de GGD.
Lees meer

SMWO zoekt gezinsmaatjes

29 jun 2021
Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) start 16 september met een kosteloze training voor nieuwe gezinsmaatjes. Tijdens deze training van zes bijeenkomsten worden vrijwilligers opgeleid om gezinnen te ondersteunen bij praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.
Lees meer

Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Goes - hulp bij vragen over de Overheid

29 jun 2021
Heeft u vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Vanaf 1 september kunt u voor al deze vragen en meer terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Goes.
Lees meer