Nieuws

Start training weerbaarheid 12+ in Goes

18 sep 2023
Meer zelfvertrouwen en opkomen voor jezelf. Weerbaarheid is op dit moment een actueel thema, ook bij jongeren. SMWO start op dinsdag 16 mei 2023 met een training weerbaarheid voor jongeren vanaf 12 jaar. Het doel van de training is dat de deelnemers beter op leren komen voor zichzelf in de situaties van alledag.
Lees meer

Ontmoetingsavond voor Goese vrijwilligers

07 sep 2023
Een samenleving zonder vrijwilligers is haast ondenkbaar. Zij zijn van onschatbare waarde voor vele mensen en organisaties. Ook de gemeente Goes telt een groot aantal vrijwilligers. Enthousiaste mensen die zich dag in en uit inzetten voor onze samenleving en voor anderen. Ieder met zijn of haar eigen motivatie, talent, vaardigheid, karakter en ervaring. Vrijwilligerspunt Goes organiseert maandag 2 oktober een ontmoetingsavond speciaal voor vrijwilligers die actief zijn binnen de gemeente Goes.
Lees meer

Support de Bevelanden schenkt drie Oradio’s aan SMWO

24 aug 2023
Donderdag 24 augustus ontving SMWO drie Oradio’s van stichting Support de Bevelanden. Deze Oradio’s kunnen medewerkers van SMWO meenemen naar ouderen met dementie of Alzheimer. SMWO is erg blij dat Support de Bevelanden drie radio’s heeft geschonken aan SMWO.
Lees meer

Nieuwsbrief Sociaal Juridische Dienstverlening l juli 2023

19 jul 2023
Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) van SMWO biedt eerste hulp in wet- en regelgeving. Iedereen met vragen over geld en recht kan bij de SJD'ers terecht.
Lees meer

SMWO zoekt gezinsmaatjes

17 jul 2023
Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) start maandag 2 oktober met een kosteloze training voor nieuwe gezinsmaatjes. Tijdens deze training van zes bijeenkomsten worden vrijwilligers opgeleid om gezinnen te ondersteunen bij praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.
Lees meer

Start oudergroep autisme bij SMWO

04 jul 2023
Op 11 september 2023 start bij SMWO een vernieuwde oudergespreksgroep autisme. Een groep waar je als ouder(s) herkenning en nieuwe ideeën kunt vinden in je dagelijks leven met je kind met autisme.
Lees meer

Nieuwe training bij SMWO in het najaar: Powervrouwen

27 jun 2023
Dit najaar, op 11 september, start SMWO (Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio) opnieuw met de training Powervrouwen. Een training voor vrouwen (18+) die zichzelf willen (her)ontdekken. Bijvoorbeeld op het gebied van identiteit, financiële en sociale weerbaarheid, relaties, zingeving, gezondheid of tijdsbesteding. Kortom, een training voor vrouwen die weer zin in het leven willen krijgen of houden!
Lees meer

Milly’s zoon heeft downsyndroom: ‘Dankzij Tom van SMWO krijgt hij de dingen waar hij recht op heeft’

20 jun 2023
Toen ze negen jaar geleden moeder werd van een zoon met downsyndroom stond het leven van Milly Leerentveld op z'n kop. Tom Niesen en zijn collega's van SMWO brachten rust. ‘Het is fijn om er niet alleen voor te staan.’
Lees meer

Column sociaal juridische dienstverlening l juni

19 jun 2023
In deze maandelijkse column worden (sociaal) juridische onderwerpen behandeld aan de hand van waargebeurde verhalen uit de praktijk om het tot de verbeelding te laten spreken.
Lees meer

Column sociaal juridische dienstverlening l april

26 apr 2023
In deze maandelijkse column worden (sociaal) juridische onderwerpen behandeld aan de hand van waargebeurde verhalen uit de praktijk om het tot de verbeelding te laten spreken. Deze maand: Wie niet waagt wie niet (w)int!
Lees meer