Nieuws

Ruilwinkels Goes en Zierikzee gaan 6 juli weer open

01 jul 2020
De Ruilwinkels welke SMWO runt in Goes en in Zierikzee in samenwerking met Gors gaan op maandag 6 juli weer open. De opening gebeurt wel in aangepaste vorm. Bezoekers dienen rekening te houden met extra regels en er mag een beperkt aantal mensen naar binnen.
Lees meer

SMWO organiseert Instagram talentenjacht

01 jul 2020
De zomer ziet er dit jaar waarschijnlijk voor iedereen anders uit dan verwacht, ook voor jongeren. Om toch eigen talent te blijven ontwikkelen en te laten zien, organiseert het jongerenwerk van SMWO een Instagram talentenjacht. SMWO werkt hiervoor samen met hét podium voor jong creatief talent: Kunstbende Zeeland.
Lees meer

Online pizzapuntsessies voor cliëntondersteuners en vrijwilligers

29 jun 2020
De gemeenten rondom de Oosterschelderegio organiseren een serie online kennissessies over cliëntondersteuning. Er zijn nog vijf sessies op dinsdag 30 juni en 7 juli van 15.00 tot 16.30 uur.
Lees meer

SMWO is partner in HAIRE

17 jun 2020
HAIRE (healthy ageing through innovation in rural europe) is een meerjarige Europese samenwerking; samen met de Solidarity University neemt het SMWO hieraan deel.
Lees meer

Het verhaal van één van onze cliënten

16 jun 2020
SMWO biedt ook tijdens de coronacrisis ondersteuning aan haar cliënten. Hoe gaat het met ze? En op welke manier staat SMWO hen nog steeds bij? We zochten hen op, lees het verhaal van Piet..
Lees meer

Editie Onze Verhalen juni 2020

10 jun 2020
De nieuwe editie van het SMWO magazine Onze Verhalen is gereed! In deze editie leest u hoe klanten, vrijwilligers en medewerkers van SMWO op diverse manieren betrokken zijn bij het welzijn van inwoners van de Oosterschelderegio.
Lees meer

SMWO start werkzaamheden geleidelijk op

27 mei 2020
Het coronavirus houdt de wereld voorlopig nog in zijn greep. De maatregelen om de verspreiding van het virus te beheersen, hebben grote gevolgen voor ons allemaal. Dat geldt ook voor de werkzaamheden van Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO). “Er is binnen SMWO met veel creativiteit nagedacht over de invulling van het ‘nieuwe normaal’ in de 1,5 meter samenleving.
Lees meer

Film dienstverlening SMWO tijdens coronacrisis

14 mei 2020
Het coronavirus houdt voorlopig de hele wereld in zijn greep. De dienstverlening bij SMWO vindt momenteel deels op afstand plaats. De buurtwerkers van SMWO proberen zoveel mogelijk contact te onderhouden met de samenleving. Dit doen zij door (video)bellen of e-mailen, gesprekken op afstand in de straten of via social media. SMWO heeft een film opgenomen over hoe mensen SMWO tijdens deze coronacrisis kunnen bereiken, en voor welke zaken.
Lees meer

Wereld autisme dag - coronacrisis vs autisme

02 apr 2020
Vandaag is het wereld autisme dag en staan we, zeker in deze tijd, bewust stil bij deze groep mensen in onze omgeving. Ook wij bij SMWO hadden een informatiemiddag gepland staan in het kader van deze de Autismeweek. Al gaat deze dag niet door, wij zijn wel bereikbaar met eventuele vragen of voor informatie rond autisme.
Lees meer

Nibud geeft gratis geldkrant uit

30 mrt 2020
Veel is op dit moment onzeker. Door de uitbraak van het coronavirus zitten we met z’n allen in een crisisperiode en leven we van nieuwsbericht naar journaal naar de volgende persconferentie. Zorgen over onze gezondheid steken de kop op. En misschien ook zorgen over uw financiële situatie. Nibud heeft daarom een gratis geldkrant uitgebracht met antwoorden op mogelijke (financiële) vragen.
Lees meer