Nieuws

‘Alleen straffen helpt verdachten met een licht verstandelijke beperking niet verder’

21 jun 2018
Van de in Nederland aangehouden verdachten heeft naar schatting 30% een licht verstandelijke beperking. Kan samenwerking tussen politie, maatschappelijk werk en de gemeente problemen voorkomen? In Zeeland start een pilot om dat uit te zoeken. Lees het interview met René Vader (politie), Marijn Nieuwenhuijse (SMWO) en Jobien Vermuë (gemeente Reimerswaal).
Lees meer

Goes-Zuid schoon heel gewoon!

23 apr 2018
Op woensdag 30 mei 2018 gaat SMWO samen met de kinderen uit groep 6, 7 en 8 van OBS de Zuidwesthoek en de groepen 7 en 8 van de Prinses Beatrixschool de wijk Goes-Zuid opruimen. Om 10.00 uur wordt het startsein gegeven door wethouder Loes Meeuwisse en gaan we aan de slag.
Lees meer

Buurtbemiddeling Goes

23 apr 2018
In de gemeente Goes kunnen inwoners een beroep doen op Buurtbemiddeling. Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die handvatten en ondersteuning bieden bij woonoverlast. In 2017 zijn er 79 zaken aangemeld.
Lees meer

Leuke activiteiten te doen in de meivakantie

17 apr 2018
Het jeugd- en jongerenwerk van SMWO organiseert in de meivakantie weer leuke activiteiten voor kinderen van 8 tot 23 jaar.
Lees meer

Wethouder van der Reest bezoekt Mantelzorgcafé

19 okt 2017
Woensdag 18 oktober 2017 heeft André van der Reest een bezoek gebracht aan het Mantelzorgcafé bij SMWO in Goes. Om de aanwezige mantelzorgers een blijk van waardering te geven, nam hij een heerlijke taart mee.
Lees meer

De nieuwe Zilveren Gids 2017 is beschikbaar

03 jul 2017
De Zilveren Gids, het handige naslagwerk voor 55-plussers in de gemeente Goes, is weer vernieuwd. De gids verschijnt al dertig jaar en inmiddels is de dertiende editie van de drukpers gerold.
Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

07 jun 2017
Er zijn veel ouderen, chronisch zieken, mensen met een psychiatrische achtergrond die een klein netwerk hebben, eenzaam zijn of niet goed meer uit de voeten kunnen om een boodschap te doen. Ook mantelzorgers kunnen het zwaar hebben, waarbij een moment om even op te laden ontbreekt om de zorg die vaak 24 uur thuis doorgaat vol te houden. In al deze situaties kunnen vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren. Zij doen ‘kleine dingen' die een groot verschil uitmaken voor een ander. Een verschil dat ervoor zorgt dat deze mensen thuis kunnen blijven wonen in hun eigen vertrouwde buurt.
Lees meer