Terug

Sport en bewegen

SMWO levert verschillende diensten op het gebied van sport en bewegen. In samenwerking met de gemeente Goes, het CIOS, sportverenigingen, het onderwijs en verzorgingscentra worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Het doel hierbij is om mensen (weer) in beweging te krijgen, te verbinden en te inspireren om in hun eigen sportieve kracht te komen staan! Niet alleen het bewegen maar vooral het plezier om samen met anderen bezig te zijn, is belangrijk. Bekijk hier onze brochure. 

Breedtesport is elke vorm van sport en spel die niet tot topsport worden gerekend. Het is laagdrempelig en zeer divers. Zo kunt u denken aan het organiseren van naschoolse activiteiten, het ondersteunen van verenigingen, het organiseren van evenementen voor jong en oud, het geven van een advies op maat en begeleiding bij het maken van een sportkeuze, sportkennismakingsactiviteiten, valpreventie voor ouderen en nog veel meer.

Jeugd en jongeren

Met de sport- en beweegactiviteiten van 'Plezier in de buurt' ben je in beweging, maak je kennis met verschillende sporten, leg je contact met anderen en ontwikkel je jouw talenten. De activiteiten vinden na schooltijd of in de avond plaats op vrij inloop. Deelname is geheel gratis en op eigen risico. 

Bekijk hier het activiteitenaanbod van Plezier in de buurt in Goes. 

Training 'Weerbaarheid'
 

Een training weerbaarheid helpt kinderen meer zelfvertrouwen te krijgen. In de training wordt gewerkt met actieve oefeningen en leren kinderen door te 'doen'. Dit maakt kinderen sterker in stemgebruik, houding, uitstraling en lichaamstaal. 

Een aantal onderwerpen die worden behandeld:
- stevig staan in de taal van het lichaam;
- de kracht van de stem;
- grenzen aangeven en grenzen respecteren. 

MRT voor kinderen


In een kleine groep van maximaal tien kinderen wordt, door middel van Motorische Remedial Teaching (MRT), gewerkt aan bewegingsvaardigheden, zoals springen, coördinatie, balvaardigheid, huppelen, rollen en evenwicht. MRT wordt ingezet als kinderen minder goed aansluiting kunnen vinden bij het bewegingsonderwijs of bij het spelen op het schoolplein. 

Beweegcoach

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Bewegen verbetert de conditie, versterkt uw balans en kracht en levert sociale contacten op. Ook voor mensen met gezondheidsklachten zijn er gepaste activiteiten. De beweegcoach helpt u graag bij het vinden van een geschikte beweegvorm. 

De beweegcoach gaat met u in gesprek en geeft advies op maat. De beweegcoach weet welke activiteiten geschikt zijn en kan u kennis laten maken met een beweeggroep. 

Wandelgroepen

Wekelijks wandelen op eigen niveau. Goed voor de conditie én ook nog eens gezellig!

Bekijk hier het overzicht van de wandelgroepen 2021. 

"Dankzij de naschoolse activiteiten is mijn zoon een stuk zelfverzekerder. Dit merkt de juf ook! Hij zit lekkerder in zijn vel en hij kan zich beter concentreren"