Terug

Sport en bewegen

SMWO levert verschillende diensten op het gebied van sport en bewegen. In samenwerking met de gemeente Goes, het CIOS, sportverenigingen, het onderwijs en verzorgingscentra organiseert SMWO allerlei activiteiten voor jong en oud. Het doel is mensen (weer) in beweging te krijgen, te verbinden en te inspireren, zodat ze in hun eigen sportieve kracht komen te staan! Naast bewegen is vooral het plezier om samen bezig te zijn belangrijk. Bekijk hier onze brochure. 

Breedtesport is zeer divers en laagdrempelig: het is iedere vorm van sport en spel die niet onder topsport valt. Bijvoorbeeld:
- naschoolse activiteiten
- organiseren van evenementen voor jong en oud
- advies op maat en begeleiding bij sportkeuze
- sport kennismakingsactiviteiten 
- valpreventie voor ouderen

Jeugd en jongeren

Met de sport- en beweegactiviteiten van 'Plezier in de buurt' ben je in beweging, maak je kennis met verschillende sporten, leg je contact met anderen en ontwikkel je jouw talenten. De activiteiten vinden na schooltijd of in de avond plaats op vrij inloop. Deelname is geheel gratis en op eigen risico. 

Bekijk hier het activiteitenaanbod van Plezier in de buurt in Goes. 

MQ-scan, motorische screening voor het basisonderwijs

Klik hier voor meer informatie.

Motorisch vaardig opgroeien

MRT voor kinderen groep 2 & 3

Klik hier voor meer informatie.

Beweegdriehoek voor kinderen groep 4 – 8

Klik hier voor meer informatie.
 

Groepswerk

Dappere Dino’s groep 3 & 4

Klik hier voor meer informatie.

Weerbaarheid voor kinderen groep 6 – 8

Klik hier voor meer informatie.

Citytrainers 14 – 18 jaar

Klik hier voor meer informatie.

"Dankzij de naschoolse activiteiten is mijn zoon een stuk zelfverzekerder. Dit merkt de juf ook! Hij zit lekkerder in zijn vel en hij kan zich beter concentreren."

Volwassenen en ouderen

Beweegcoach

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Bewegen verbetert de conditie, versterkt uw balans en kracht en levert sociale contacten op. Ook voor mensen met gezondheidsklachten zijn er gepaste activiteiten. De beweegcoach helpt u graag bij het vinden van een geschikte beweegvorm. 

De beweegcoach gaat met u in gesprek en geeft advies op maat. De beweegcoach weet welke activiteiten geschikt zijn en kan u kennis laten maken met een beweeggroep. 

Wandelgroepen

Wekelijks wandelen op eigen niveau. Goed voor de conditie én ook nog eens gezellig!

Bekijk hier het overzicht van de wandelgroepen 2023.