Terug

MRT-CLUB EXTRA

Meer zelfvertrouwen en groei in bewegen!

Voor wie?

SMWO Club Extra richt zich op kinderen uit groep 2 van het basisonderwijs, die minder goed aansluiting vinden met hun bewegingsvaardigheden tijdens de gymles op school.

Praktische informatie

Niet alle kinderen bewegen even gemakkelijk. In bijna iedere klas zitten kinderen die niet graag (fysiek) meespelen, afhaken bij buitenspelen en geen zin hebben in sport. Tijdens de lessen bij SMWO Club Extra krijgen de deelnemers veel individuele aandacht. Dit is mogelijk omdat er in een kleine groep van maximaal 8-10 kinderen gesport wordt. Plezier staat daarbij voorop. De deskundige leiding probeert altijd aan te sluiten bij wat het kind wel kan. De activiteiten worden zo aangeboden dat kinderen vaak aan de beurt komen en op hun eigen niveau kunnen deelnemen. Het niveau van de kinderen wordt spelenderwijs verbeterd door activiteiten “stapje voor stapje” moeilijker te maken.
Bij het behalen van resultaat in dit programma wordt uitgegaan van het idee dat door verbetering van de motoriek er meer succeservaring zal optreden. Succeservaring leidt tot meer plezier in bewegen. Meer plezier in bewegen leidt tot méér bewegen. Wanneer kinderen hun achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten hebben ingelopen, stromen zij weer uit. Een leerling volgt gemiddeld een jaar lang SMWO Club Extra.

Vragen of meer informatie

Wilt u meer weten over Club Extra of aanmelden?
Neem dan contact op met Niels Pielaat, combinatiefunctionaris sport SMWO:
n.pielaat@smwo.nl of 0113 277 122 / 06 - 52626088


Inschrijven