Terug

Gezinsmaatjes

Het steuntje in de rug voor gezinnen.

Wat is een gezinsmaatje?

Iedere ouder is wel eens onzeker. In een situatie van onzekerheid is een steuntje in de rug vaak erg welkom. Veel ouders zoeken deze steun in hun eigen netwerk van familie, vrienden en kennissen. Voor ouders die geen hulp in hun eigen netwerk kunnen vinden, kan een gezinsmaatje dit steuntje in de rug bieden.

“Het zijn van een gezinsmaatje voor een prachtige familie heeft mijn blik verbreed en mijn leven verrijkt!”


Een gezinsmaatje is een getrainde vrijwilliger en heeft ervaring met het opgroeien en opvoeden van kinderen, kan goed luisteren en is ondernemend. Waarin biedt een gezinsmaatje ondersteuning?

  • Bieden van een luisterend oor voor de ouders.
  • Geven van praktische opvoedtips.
  • Zoeken naar activiteiten in de buurt.
  • Vergroten van het netwerk van het gezin.
  • Samen ondernemen van activiteiten.

Gezinsmaatje worden

Een gezin een extra steuntje in de rug bieden, en echt iets kunnen betekenen voor een ander? Dat kan! U kunt zelf ook een gezinsmaatje worden. Als gezinsmaatje volgt u een kosteloze training van zes bijeenkomsten voordat u aan de slag gaat in een gezin.

Start data nieuwe training:
De trainingen vinden plaats op maandagen vanaf 14 september tot en met 19 oktober van 9:00 tot 12:00 uur. Locatie: SMWO, ’s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes.

De begeleiding hierbij vanuit SMWO is praktisch en laagdrempelig in de vorm van scholing, (werk)begeleiding en intervisie. De gezinsmaatjes worden ingezet in de gemeenten Goes, Noord-Beveland en Borsele.

Vragen of meer informatie

Voor vragen of aanmelden als gezinsmaatje kunt u een e-mail sturen naar gezinsmaatjes@smwo.nl of contact opnemen met het Infopunt van SMWO via 0113-277 111.
Omdat momenteel nog niet voorzien kan worden met hoeveel deelnemers er gestart mag worden, vraagt SMWO bij interesse aan te melden. Voor aanvang van de trainingen ontvangen de deelnemers bericht over de startdatum en werkwijze.

Met steun van het gezinsmaatje durfde ik als alleenstaande moeder weer met mijn kinderen de straat op.