Maatregelen SMWO omtrent coronavirus

SMWO volgt de richtlijnen van het RIVM. Een belangrijk aandachtspunt is hierin de persoonlijke hygiëne.

Medewerkers
Het RIVM heeft inwoners van Noord-Brabant met een (lichte) verkoudheid, die hoesten of koorts hebben, verzocht hun sociale contacten zo veel als mogelijk te vermijden. Thuis werken, niet op bezoek gaan bij anderen of naar plekken te gaan waar veel mensen samenkomen was een bijkomend advies. Medewerkers van SMWO afkomstig uit Brabant werken tot in ieder geval dinsdag 17 maart vanuit huis. Daarna zullen de richtlijnen van het RIVM opnieuw worden gewogen. Wanneer het RIVM andere maatregelen afkondigt, volgt SMWO uiteraard deze maatregelen op.

Activiteiten en bijeenkomsten
SMWO verzorgt veel activiteiten waarin het verschil in leeftijden en doelgroepen groot is. SMWO ondersteunt haar medewerkers bij een kritische afweging voor het wel of niet door laten gaan van activiteiten en bijeenkomsten. Activiteiten en bijeenkomsten die gepland staan, worden door de organisatoren zo nodig verplaatst of geannuleerd. Deelnemers krijgen hierover in dit geval een bericht.

Een goede hygiëne staat centraal
Een goede hygiëne is enorm belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bij SMWO gelden daarom de volgende hygiënemaatregelen om te voorkomen dat ziekteverwekkers worden verspreid, dat ze kunnen overleven en dat iemand wordt besmet:

  • Was uw handen regelmatig en grondig met water en zeep.
  • Nies en hoest in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze direct weg.
  • Raak uw gezicht zo weinig mogelijk aan.
  • Vermijd handen geven.
  • Vermijd nauw contact met personen die ziek zijn.

Indien er nieuwe maatregelen bekend worden gemaakt door het RIVM welke betrekking hebben op onze dienstverlening, geven wij wederom een update van dit nieuwsbericht.

Bedankt voor uw begrip.