Start oudergroep autisme bij SMWO

Heb je een kind met autisme en ben je op zoek naar mensen die écht begrijpen hoe het is?

Op 11 september 2023 start bij SMWO een vernieuwde oudergespreksgroep autisme. Een groep waar je als ouder(s) herkenning en nieuwe ideeën kunt vinden in je dagelijks leven met je kind met autisme.

Iedere twee weken komt een vaste groep ouders bij elkaar onder leiding van twee professionals, en spreken we met elkaar over bijvoorbeeld: ‘Wat leg je uit aan je omgeving over de diagnose van je kind? Hoe ver ga je met het voorspelbaar maken van het dagelijks leven en welke hulpmiddelen zijn er? Wat is gezond gamen? Wat betekent het voor het gezinsleven? Hoe help je je kind in sociale contacten, wat kun je wel en niet van hem/haar verwachten? Welke begeleidingsmogelijkheden zijn er? Op welke acties of kwaliteiten van je kind ben je trots?’

Er is aandacht voor de (vele) dingen die lastiger zijn door het autisme, maar ook voor de kwaliteiten van iemand met autisme. De nadruk ligt op leren van elkaar en herkenning vinden, maar de aanwezige professionals zijn ook voor aanvullende informatie, tips en adviezen.

Voor ouders/verzorgers van een kind met autisme:

  • …in de leeftijd 4-17 jaar*
  • …met een normale intelligentie of een licht verstandelijke beperking*

*Er wordt bij het samenstellen van de groep niet ‘geselecteerd’ naar leeftijd of intelligentieniveau. De ervaring leert dat ondanks de verschillen op dat vlak, de herkenning toch groot is. Om te voorkomen dat de verschillen té groot zijn, is er vooraf wel even contact tussen de cursusleiding en de ouders.

De training is een reeks van acht bijeenkomsten en start op maandag 11 september. De trainingen vinden plaats bij SMWO, ’s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes, en duren van 9.30 – 11.00 uur.  Meer weten of aanmelden? Stuur dan een e-mail naar cursussen@smwo.nl of neem contact op via (0113) 277 111. Bij voldoende deelnemers zal worden gestart en deelname is kosteloos voor inwoners uit de Oosterschelderegio. Na aanmelding volgt er een korte intake/kennismaking.