Fotoproject ‘Verhalen achter gezichten van de Ruilwinkels’

Onlangs is er is een fotografie- en verhalenproject door Lidwine Guiran Fotografie gemaakt over de Ruilwinkels van SMWO in Goes en Zierikzee. Een aantal vrijwilligers en bezoekers van de Ruilwinkels zijn geïnterviewd over waarom zij betrokken zijn bij de Ruilwinkels. Deze vaak bijzondere verhalen en foto’s zijn gebundeld in een boekje. Wij zijn trots op het eindresultaat en trots om te lezen wat voor moois de Ruilwinkels kunnen voortbrengen! Bekijk hier de digitale versie van het boekje. 

Het boekje is maandag 22 februari overhandigd aan de wethouders André van der Reest, gemeente Goes en Ankie Smit, gemeente Schouwen-Duiveland. Helaas, vanwege de coronamaatregelen, in kleine kring. Dit jaar en volgend jaar zullen er waarschijnlijk ook foto-exposities komen in Zierikzee en Goes.

De foto's en de bijzondere verhalen laten de diverse gezichten achter de vrijwilligers, bezoekers en spullen van de Ruilwinkels zien. De Ruilwinkel biedt inwoners een plek om andere mensen te ontmoeten, werkervaring op te doen, de taal te leren, vrijwilligerswerk of betekenisvolle dagbesteding te hebben en het brengt leven in de buurt. Er werken veel enthousiaste vrijwilligers. Dit is een diverse groep mooie, betrokken mensen: man, vrouw, oud, jong, arm, rijk, lokale inwoners en immigranten, die allemaal samenwerken en eigen taken hebben op basis van hun talenten.

De Ruilwinkel in Zierikzee is een samenwerking tussen Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) en Gors.