Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Goes - hulp bij vragen over de Overheid

Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Goes

Hulp bij vragen over de overheid

Heeft u vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Vanaf 1 september kunt u voor al deze vragen en meer terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Goes.

In de vernieuwde Bibliotheek hebben we ‘het Loket’. Daar helpen medewerkers van de Bibliotheek met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties en lokale partners. Om de dienstverlening nog beter te laten aansluiten gaan Bibliotheek Oosterschelde en SMWO een samenwerkingsovereenkomst aan.

U kunt bij ‘Het Loket’ niet alleen terecht voor overheidsvragen. Vanaf de opening, 1 september, zijn er ook weer taalhuis-spreekuren, waar u terecht kunt met allerlei vragen over taal, rekenen, (digitale)basisvaardigheden en mogelijkheden om u te ontwikkelen.

Het Loket krijgt een centrale rol in de nieuwe Bibliotheek Goes waar iedereen bij de verschillende spreekuren terecht kan. De vernieuwde bibliotheek opent 1 september weer op de nieuwe locatie aan het Kolveniershof, na een sluiting van de hele maand augustus i.v.m. de verhuizing.