Ruilwinkels Goes en Zierikzee gaan 6 juli weer open

De Ruilwinkels welke SMWO runt in Goes en in Zierikzee in samenwerking met Gors gaan op maandag 6 juli weer open. De opening gebeurt wel in aangepaste vorm. Bezoekers dienen rekening te houden met extra regels en er mag een beperkt aantal mensen naar binnen.

Een spontaan bezoek is dan voorlopig helaas ook nog niet mogelijk. Wel zijn de coördinatoren en vrijwilligers verheugd bezoekers weer in gepaste vorm te mogen ontvangen.

SMWO werkt veilig en zeker in deze tijden waarbij het coronavirus weg lijkt te zijn, maar nog steeds op de loer ligt. Daarbij hecht SMWO veel waarde aan de veiligheid van medewerkers maar ook van vrijwilligers, cliënten, kwetsbare doelgroepen en de omgeving. Bij de opening van de Ruilwinkels worden dan ook extra regels gehanteerd. Zo zijn beide Ruilwinkels voorlopig enkel op afspraak geopend. In Goes is de Ruilwinkel geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 13:00 tot 17:00 uur. Afspraken voor bezoek kunnen vanaf 29 juni gemaakt worden op maandag, dinsdag en woensdag tussen 10:00 en 11:30 uur via (0113) 212 653 of ruilwinkelgoes@smwo.nl. In Zierikzee is de Ruilwinkel geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 13:00 tot 17:00 uur. Afspraken voor bezoek kunnen vanaf 29 juni gemaakt worden op maandag, dinsdag en woensdag tussen 10:00 en 18:00 uur via (0111) 728 928 of info@ruilwinkelzierikzee.nl. Het koffielokaal ‘de Buurvrouw’ bij de Ruilwinkel in Zierikzee is op afspraak open op dinsdag en woensdag van 10:00 tot 11:30 uur voor maximaal 6 bezoekers.

Per gezin gaat er één iemand naar binnen bij de Ruilwinkels. Er vindt bij aankomst een check-gesprek plaats om de gezondheid te beoordelen en bezoekers worden gevraagd om handen te desinfecteren. Verder geldt een beperkt aantal artikelen per bezoeker en worden er geen grote spullen aangenomen zoals bankstellen en stoelen. Helaas wordt er voorlopig ook nog geen koffie/thee geschonken.

De coördinatoren van de Ruilwinkels zien ernaar uit bezoekers weer te mogen verwelkomen.