Thema-avond voor en door jongeren over ‘wapengeweld’ in Goes

De jongerenwerkers en samenwerkingspartners van SMWO signaleren een toenemende trend in het dragen van wapens onder jongeren. Dit heeft al meerdere malen geleid tot diverse steekincidenten. Vrijdagavond 17 maart organiseren zij in samenwerking met jongeren en Buurthuis de Pit Fissa Focus, een thema-avond over wapengeweld.

De partijen willen met deze avond bewustwording onder jongeren creëren rondom het toenemende wapengeweld. Verschillende sprekers gaan de jongeren op een ludieke manier informeren over dit thema. ADF Samski is aanwezig als special guest. En er is uiteraard ook ruimte voor gezelligheid, een hapje en muziek. De avond is bedoeld voor jongeren van 13 t/m 18 jaar en duurt van 18.00 tot 22.00 uur.  

Mede dankzij gemeente Goes is het mogelijk deze avond samen te organiseren en kan dit voor de jongeren geheel kosteloos worden aangeboden. Wel is het belangrijk om vooraf een ticket te reserveren via www.buurthuisdepit.nl. De tickets worden aan de deur gecontroleerd.

De avond wordt georganiseerd voor en door jongeren, Buurthuis de Pit, 1NUL1, Simedi, Halt, politie en SMWO. Binnen het jongerenwerk bij SMWO is ‘wapengeweld’ een thema waar dit jaar extra aandacht aan wordt besteed.