Training ‘Omgaan met Spanningsklachten’ voor vrouwen

Op maandag 20 maart start Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) met een training ‘Omgaan met Spanningsklachten’. De training is bedoeld voor vrouwen die last hebben van spanning en stress. Problemen, op wat voor gebied dan ook, kunnen lichamelijke klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, maagpijn of pijn in de nek, schouders of rug. Laat spanningsklachten uw leven niet beheersen. Leer uw eigen situatie te beïnvloeden en te werken aan verandering om uw klachten te verminderen.

In de vrouwengroep 'Omgaan met spanningsklachten' ervaart u hoe u kunt omgaan met deze klachten en hoe u zelf invloed kunt hebben op het verminderen van de klachten.

Tijdens de bijeenkomsten leert u dat het mogelijk is om zelf uw situatie te beïnvloeden en te werken aan verandering. De deelnemers herkennen vaak elkaars problemen en klachten, waardoor ze elkaar kunnen steunen en van elkaar kunnen leren. Ontspanningsoefeningen zijn een onderdeel van de bijeenkomsten. U hoeft hiervoor niet lenig te zijn of een goede conditie te hebben.

Deze training is een reeks van acht bijeenkomsten en duren van 13.30 tot 15.30 uur. De bijeenkomsten voor deze training vinden plaats bij SMWO, ’s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes. Aanmelden of informatie opvragen is mogelijk via cursussen@smwo.nl of (0113) 277 111. Er zijn voor dit voorjaar nog enkele plaatsen beschikbaar. Na aanmelding volgt een korte telefonische intake. Deelname kan zonder doorverwijzing en er zijn géén kosten aan verbonden voor deelnemers woonachtig in de Oosterschelderegio.