Agenda

Rommelmarkt Ruilwinkel Goes
2
mrt

Op 2 maart a.s. organiseert de Ruilwinkel Goes een rommelmarkt.
Voor meer informatie klik hier

Details bekijken
Gespreksgroep Rouwbeleving
7
mrt

Verlies van een dierbare doet pijn. Als u het gevoel hebt dat u vast blijft zitten in uw verdriet, u moeite hebt om in het ritme van de dag te komen of als u zich eenzaam of onbegrepen voelt in uw omgeving, dan is de rouwbelevingsgroep misschien wel iets voor u.

Voor meer informatie klik hier

Details bekijken
De nieuwe toekomst- training deelneemsters
18
mrt

De nieuwe toekomst
SMWO start in januari met ‘De Nieuwe Toekomst’.
Een project dat zich richt op vrouwen die na een periode van huiselijk geweld weer de regie over hun eigen leven willen krijgen en financieel zelfstandig willen worden. Door middel van een training van tien dagdelen, onderlinge steun en intensieve coaching, ontwikkelen de vrouwen een verbeterd zelfbeeld en werken ze aan een persoonlijk toekomstperspectief.
De vrouwen worden gekoppeld aan een vrijwillige coach die hen begeleidt bij het realiseren van hun doelen. Deze coach blijft minstens negen maanden, wekelijks met hen actief. Het uiteindelijke doel is om een stap dichter bij sociale en economische zelfstandigheid te komen door het vinden van een baan, een opleiding te volgen of om vrijwilligerswerk te doen. De beste bescherming tegen (terugval in een situatie van) huiselijk geweld is onafhankelijkheid.

De deelneemster:
Woon je in de Oosterschelderegio en kom je uit een situatie met huiselijk geweld? Heb je geen of weinig inkomen en ben je bereid om te werken aan een betere toekomst voor jezelf en als je kinderen hebt ook voor hen? Dan is ‘De Nieuwe Toekomst’ iets voor jou. Samen met de andere deelneemsters, de trainers en jouw persoonlijke coach ga je op zoek naar je interesses en kwaliteiten. Hiermee ga je je vervolgens richten op je wens met betrekking tot werk of opleiding.

De vrijwillige coach:
Ben je een proactieve vrouw die graag iets wil betekenen voor een andere vrouw? Kun je motiveren en empoweren, netwerk je graag en heb je gedurende maximaal één jaar wekelijks twee uur tijd? Dan is dit type vrijwilligerswerk mogelijk iets voor jou! We bieden je een training aan van vier dagdelen, intervisiebijeenkomsten en ondersteuning van de projectcoördinatoren.

Meer informatie en aanmelding:
Bermath van der Kevie, b.vanderkevie@smwo.nl mobiel: 06-23031377
Martine Kraak, m.kraak@smwo.nl mobiel: 06-49639281
Project coördinatoren De Nieuwe Toekomst, SMWO

De training voor de deelneemsters start op 18 maart 2019.

Details bekijken
Oudergroep Autisme
21
mrt

Tijdens de oudergroep autisme kun je als (groot)ouders/verzorgers je ervaringen delen met andere deelnemers en krijg je tips en adviezen van een professional. De oudergroep werkt aan de hand van thema's.

Voor meer informatie klik hier

Details bekijken
Training Gezinsmaatjes start in april 2019
1
apr

Voor de training Gezinsmaatjes, te starten in april, zoekt SMWO nog vrijwilligers!


De training start in april en bestaat uit vijf bijeenkomsten. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.
Het doel van de training is om vaardigheden, kennis en een basishouding aan te leren die gezinsmaatjes kunnen gebruiken bij het werken in een gezin. Dit vrijwilligerswerk neem 3-5 uur per week in beslag. Aanmelden kan tot 22 maart.

Voor meer informatie klik hier

 

Details bekijken