Agenda

Mantelzorgcafé in kerstsfeer
19
dec

Op woensdag 19 december 2018 zijn alle mantelzorgers uit de gemeente Goes van harte welkom bij het Mantelzorgcafé. Van 13.30 tot 15.00 uur en 19.30 tot 21.00 uur kunnen mantelzorgers onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen bij het Mantelzorgpunt van SMWO aan de 's-Heer Elsdorpweg 12 te Goes. Dé ontmoetingsplaats voor mantelzorgers!

Meer informatie kunt u vinden op de volgende pagina.

Details bekijken
Let op! Het kantoor van SMWO is rond de feestdagen gesloten
24
dec

Let op! Het kantoor van SMWO is rond de feestdagen gesloten. Het gaat om sluiting op 24, 25 en 26 december en met oud en nieuw op 31 december en 1 januari. Tevens is SMWO wegens kerstviering met medewerkers op de 18e om 16.00 uur gesloten.
SMWO wenst u fijne feestdagen!

Details bekijken
De nieuwe toekomst- training deelneemsters
2
jan

De nieuwe toekomst
SMWO start in januari met ‘De Nieuwe Toekomst’.
Een project dat zich richt op vrouwen die na een periode van huiselijk geweld weer de regie over hun eigen leven willen krijgen en financieel zelfstandig willen worden. Door middel van een training van tien dagdelen, onderlinge steun en intensieve coaching, ontwikkelen de vrouwen een verbeterd zelfbeeld en werken ze aan een persoonlijk toekomstperspectief.
De vrouwen worden gekoppeld aan een vrijwillige coach die hen begeleidt bij het realiseren van hun doelen. Deze coach blijft minstens negen maanden, wekelijks met hen actief. Het uiteindelijke doel is om een stap dichter bij sociale en economische zelfstandigheid te komen door het vinden van een baan, een opleiding te volgen of om vrijwilligerswerk te doen. De beste bescherming tegen (terugval in een situatie van) huiselijk geweld is onafhankelijkheid.

De deelneemster:
Woon je in de Oosterschelderegio en kom je uit een situatie met huiselijk geweld? Heb je geen of weinig inkomen en ben je bereid om te werken aan een betere toekomst voor jezelf en als je kinderen hebt ook voor hen? Dan is ‘De Nieuwe Toekomst’ iets voor jou. Samen met de andere deelneemsters, de trainers en jouw persoonlijke coach ga je op zoek naar je interesses en kwaliteiten. Hiermee ga je je vervolgens richten op je wens met betrekking tot werk of opleiding.

De vrijwillige coach:
Ben je een proactieve vrouw die graag iets wil betekenen voor een andere vrouw? Kun je motiveren en empoweren, netwerk je graag en heb je gedurende maximaal één jaar wekelijks twee uur tijd? Dan is dit type vrijwilligerswerk mogelijk iets voor jou! We bieden je een training aan van vier dagdelen, intervisiebijeenkomsten en ondersteuning van de projectcoördinatoren.

Meer informatie en aanmelding:
Bermath van der Kevie, b.vanderkevie@smwo.nl mobiel: 06-23031377
Martine Kraak, m.kraak@smwo.nl mobiel: 06-49639281
Project coördinatoren De Nieuwe Toekomst, SMWO

De training voor de vrijwillige coach start op donderdag 25 oktober 2018.
De training voor de deelneemsters start op donderdag 22 november 2018.

Details bekijken