Agenda

Nabestaandencafé Goes
21
dec

Nabestaandencafé

Binnenkort staat het Nabestaandencafé weer op het programma. Het doet ons goed dat steeds meer mensen de weg naar het Nabestaandencafé weten te vinden, iedere keer zien we wel een nieuw gezicht en dat is fijn! Bent u nog nooit geweest, kom dan gerust een keer geheel vrijblijvend langs voor een kopje koffie/thee met wat lekkers. Loop gewoon eens binnen en ervaar het een keer, iedere bijeenkomst is weer anders, afhankelijk van de bezoekers en de verhalen. Vooralsnog kijken we gewoon naar waar een ieder op dat moment behoefte aan heeft om daarover in gesprek te gaan. Soms met z’n allen, soms met de buurman/buurvrouw of in een klein groepje. We hebben geen vaste thema’s. En heeft u tips of ideeën voor de invulling? Dan horen wij graag.

 

Wat: Nabestaandencafé

Wanneer: Woensdagochtend 19 oktober / 16 november / 21 december

Tijd: 10.00 – 11.30 uur

Waar: Geerteshuis, Jachthuisstraat 13 in Kloetinge

Maximum: 25 bezoekers (vol=vol) en aanmelden is gewenst, niet verplicht

Aanmelden: U kunt zich aanmelden door te mailen naar mantelzorg@smwo.nl of te bellen met 0113-277111

 

Details bekijken
Mantelzorgcafé Goes
21
dec

Mantelzorgcafé

Het maandelijks mantelzorgcafé voor alle mantelzorgers uit de gemeente Goes vindt plaats bij de De Pit in Goes Zuid. Afgelopen keer hebben we weer mooie gesprekken mogen voeren. Wij hopen vele mantelzorgers uit Goes te mogen ontmoeten om onder het genot van een kopje koffie/thee ervaringen uit te wisselen en van elkaar te mogen leren. Bent u nog niet eerder geweest? Kom dan gewoons eens langs om te kijken of het wat voor u is. U bent van harte welkom!

 

Wat: Mantelzorgcafé in De Pit

Wanneer: Woensdagmiddag 19 oktober / 16 november / 21 december

Tijd: 13.30 – 15.00 uur

Waar: Buurthuis De Pit, Appelstraat 2a, 4462 TL Goes

Maximum: 15 bezoekers (vol=vol) en aanmelden is gewenst

Aanmelden: U kunt zich aanmelden door te mailen naar mantelzorg@smwo.nl of te bellen met 0113-277111

 

Details bekijken
SMWO start training Sociale Vaardigheden
12
jan

Op donderdag 12 januari start Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) met een training Sociale vaardigheden. Deze training is bedoeld voor volwassenen met een beperking, die moeite hebben met opkomen voor zichzelf en omgaan met anderen.

Soms is het lastig om voor jezelf op te komen. Misschien voel jij je wel onveilig op straat. Weet je niet wat je kan doen als iemand je lastig valt? Heb je misschien vragen over hoe je met anderen in contact kan komen? Vind je het soms lastig om vriendschappen te onderhouden? In de training komen de volgende onderwerpen aan bod: beter opkomen voor jezelf, nee zeggen, vergroten van je zelfvertrouwen, contact maken met anderen, communiceren met anderen, omgaan met kritiek en samenwerken.

"In deze training heb ik mijn grenzen leren kennen en heb ik ook geleerd hoe ik mijn grenzen duidelijk kan aangeven. Hierdoor voel ik me sterker en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik kan beter opkomen voor mezelf."

Deze training is een reeks van acht bijeenkomsten en duren van 10.30 tot 12.00 uur. De bijeenkomsten voor deze training vinden plaats bij SMWO, ’s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes. Aanmelden of informatie opvragen is mogelijk via cursussen@smwo.nl of (0113) 277 111. Na aanmelding volgt een korte telefonische intake. Deelname kan zonder doorverwijzing en er zijn géén kosten aan verbonden voor deelnemers woonachtig in de Oosterschelderegio.

Details bekijken