Voorlichtingsavond voor ouders/verzorgers over cannabis, uitgaan en middelengebruik

Vanaf de middelbare school krijgen jongeren steeds meer te maken met alcohol en middelengebruik. Voor ouders is dit een spannende tijd. Er ontstaan vragen zoals ‘Zou mijn kind weleens alcohol drinken
of blowen en hoe ga ik hier dan mee om?’. Op dinsdagavond 31 mei organiseren 1NUL1 Preventie en SMWO (Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio) in ’t Beest en coffeeshop Aarden een voorlichtingsavond over cannabis, uitgaan en middelengebruik.

Heeft u naar schoolgaande kinderen in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar? Dan is deze informatieavond wellicht iets voor u! De inloop is vanaf 19.00 uur in Podium ’t Beest (Beestenmarkt 3 in Goes). Ronald Hünneman spreekt deze avond over het thema.
Wat mogen we precies van onze kinderen verwachten? In hoeverre hebben ze ons, als ouders, nog nodig? Hoeveel grip hebben we nog op hun ontwikkeling? Hoe ziet hun wereld eruit vanuit hun
perspectief? Wat betekenen alcohol en drugs voor hen? Wat betekent dit alles voor ons als ouder? Ronald Hünneman werkte 25 jaar met jongeren als leerkracht en leerplichtambtenaar. Hij is vader van twee zoons. Hij geeft les op de Rijksuniversiteit Groningen en houdt zich bezig met de ontwikkeling van jongeren en media. Verder is er een keuze uit twee workshops. Een workshop over blowen in Coffeeshop Aarden (1). Bezoek de coffeeshop om te zien hoe het hier in zijn werk gaat. Er wordt uitgelegd wat wiet en hasj nu eigenlijk is, wat de risico’s zijn en hoe u eventueel gebruik kunt signaleren bij uw kind. Ook bespreken we opvoedtips met betrekking tot softdrugs. En een workshop Uitgaan en middelengebruik in Podium ’t Beest (2). Tijdens deze workshop hebben we het o.a. over het indrinkgedrag van jongeren en de gevaren hiervan. Hoe voorkomt u stiekem gedrag bij uw kind en hoe stelt u als ouders toch duidelijke grenzen?


U kunt zich aanmelden tot 30 mei bij 1NUL1 Preventie via s.vanberkel@emergispreventie.nl. Vermeld hierbij de voorkeur van welke workshop (1 of 2) u wilt volgen.
Er kunnen maximaal 75 ouders deelnemen. Wees er snel bij want er zijn een beperkt aantal plekken! Deelname is gratis.