Wilt u als Gezinsmaatje aan de slag?

SMWO start in april met een training voor nieuwe gezinsmaatjes. Tijdens deze training van 3 á 5 bijeenkomsten worden vrijwilligers opgeleid om gezinnen uit de gemeente Goes, Borsele en Noord-Beveland te ondersteunen bij praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.

SMWO start de training Gezinsmaatjes voor mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk waarin ze echt iets kunnen betekenen voor kinderen en hun ouders. Het doel van de training is om vaardigheden, kennis en een basishouding aan te leren die gezinsmaatjes kunnen gebruiken bij het werken in een gezin.

De training start in april en bestaat uit een aantal bijeenkomsten. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.

Na de training kunnen deelnemers als goed opgeleid gezinsmaatje aan de slag om ouders en kinderen te ondersteunen in hun leven. Tijdens de begeleiding van het gezin, wordt het gezinsmaatjes niet alleen ondersteund door de coördinatoren van SMWO, maar ook door de andere gezinsmaatjes tijdens gezamenlijke intervisie.
Er wordt daarom een beschikbaarheid van ongeveer  3- 5 uur per week verwacht.

Voor meer informatie klik hier