Terug

Gezinsmaatjes

Het steuntje in de rug voor gezinnen.

Wat is een gezinsmaatje?

Iedere ouder is wel eens onzeker. In een situatie van onzekerheid is een steuntje in de rug vaak erg welkom. Veel ouders zoeken deze steun in hun eigen netwerk van familie, vrienden en kennissen. Voor ouders die geen hulp in hun eigen netwerk kunnen vinden, kan een gezinsmaatje dit steuntje in de rug bieden.

“Het zijn van een gezinsmaatje voor een prachtige familie heeft mijn blik verbreed en mijn leven verrijkt!”


Een gezinsmaatje is een getrainde vrijwilliger en heeft ervaring met het opgroeien en opvoeden van kinderen, kan goed luisteren en is ondernemend. Waarin biedt een gezinsmaatje ondersteuning?

  • Bieden van een luisterend oor voor de ouders.
  • Geven van praktische opvoedtips.
  • Zoeken naar activiteiten in de buurt.
  • Vergroten van het netwerk van het gezin.
  • Samen ondernemen van activiteiten.

Gezinsmaatje worden

Een gezin een extra steuntje in de rug bieden, en echt iets kunnen betekenen voor een ander? Dat kan! U kunt zelf ook een gezinsmaatje worden. Als gezinsmaatje volgt u een training van zes bijeenkomsten voordat u aan de slag gaat in een gezin. De begeleiding hierbij vanuit SMWO is praktisch en laagdrempelig in de vorm van scholing, (werk)begeleiding en intervisie. De gezinsmaatjes worden ingezet in de gemeenten Goes, Noord-Beveland, Borsele en Schouwen-Duiveland.

Vragen of meer informatie

Voor vragen of aanmelden als gezinsmaatje kunt u een e-mail sturen naar gezinsmaatjes@smwo.nl of contact opnemen met het Infopunt van SMWO via 0113-277111.

Met steun van het gezinsmaatje durfde ik als alleenstaande moeder weer met mijn kinderen de straat op.