De Nieuwe Toekomst: Investeren in een toekomst na huiselijk geweld

SMWO start binnenkort met ‘De Nieuwe Toekomst’. Een project dat zich richt op vrouwen die na een periode van huiselijk geweld weer de regie over hun eigen leven willen krijgen en financieel zelfstandig willen worden. Door middel van een training van tien dagdelen, onderlinge steun en intensieve coaching, ontwikkelen de vrouwen een verbeterd zelfbeeld en werken ze aan een persoonlijk toekomstperspectief. De vrouwen worden gekoppeld aan een vrijwillige coach die hen begeleidt bij het realiseren van hun doelen. Deze coach blijft minstens negen maanden, wekelijks met hen actief. Het uiteindelijke doel is om een stap dichter bij sociale en economische zelfstandigheid te komen door het vinden van een baan, een opleiding te volgen of om vrijwilligerswerk te doen. De beste bescherming tegen (terugval in een situatie van) huiselijk geweld is onafhankelijkheid.

De deelneemster:
Woon je in de Oosterschelderegio en kom je uit een situatie met huiselijk geweld? Heb je geen of weinig inkomen en ben je bereid om te werken aan een betere toekomst voor jezelf en als je kinderen hebt ook voor hen? Dan is ‘De Nieuwe Toekomst’ iets voor jou. Samen met de andere deelneemsters, de trainers en jouw persoonlijke coach ga je op zoek naar je interesses en kwaliteiten. Hiermee ga je je vervolgens richten op je wens met betrekking tot werk of opleiding.

De vrijwillige coach:
Ben je een proactieve vrouw die graag iets wil betekenen voor een andere vrouw? Kun je motiveren en empoweren, netwerk je graag en heb je gedurende maximaal één jaar wekelijks twee uur tijd? Dan is dit type vrijwilligerswerk mogelijk iets voor jou! We bieden je een training aan van vier dagdelen, intervisiebijeenkomsten en ondersteuning van de projectcoördinatoren.

Meer informatie en aanmelding:
Bermath van der Kevie, b.vanderkevie@smwo.nl mobiel: 06-23031377
Martine Kraak, m.kraak@smwo.nl mobiel: 06-49639281
Project coördinatoren De Nieuwe Toekomst, SMWO

De training voor de vrijwillige coach start op donderdag 25 oktober 2018.
De training voor de deelneemsters start op donderdag 22 november 2018.