Terug

Nieuws

Aanmelden Dag van de Mantelzorg tot 1 oktober 2019

24 jul 2019
Zaterdag 10 november viert Nederland de Dag van de Mantelzorg. Ook in de gemeente Goes is het feest. We willen deze dag mantelzorgers uit onze gemeente in het zonnetje zetten. Is uw mantelzorger al aangemeld?
Lees meer

DUOFIETS overhandigd aan SMWO

10 jul 2019
SMWO heeft nu een eigen duofiets, geschonken door SOMV en is beschikbaar voor alle mantelzorgers en nog zelfstandig wonende zorgvragers uit de gemeente Goes.
Lees meer

Uitreiking duofiets

28 jun 2019
Zorgt u voor iemand die niet meer zelfstandig kan fietsen en zou u, of een fietsvrijwilliger, graag met uw zorgvrager op een duofiets op pad willen gaan? Binnenkort beschikken het Goese Mantelzorgpunt en Vrijwilligerspunt van SMWO over een duofiets die geschonken wordt door SOMV.
Lees meer

Liggen er ook zoveel (zorg)taken op uw bordje?

08 mei 2019
Voor mantelzorgers uit de gemeente Goes starten wij binnenkort met de nieuwe workshop: EEN BORDJE VOL!
Lees meer

Gespreksgroep voor familie en naasten van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

12 mrt 2019
SMWO start maandag 15 april met de gespreksgroep voor familie en naasten van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
Lees meer

SMWO start Nabestaandencafé voor Mantelzorgers met een rouw- en verlieservaring

11 mrt 2019
Bent u of kent u een mantelzorger die zijn of haar dierbare moet missen? Mantelzorgpunt Goes van SMWO start deze maand met het Nabestaandencafé voor Mantelzorgers. Een ontmoetingsplek die bedoeld is om steun te bieden aan mantelzorgers die een rouw- en verlieservaring hebben.
Lees meer

Meer aandacht voor vervangende zorg bij mantelzorg

06 feb 2019
Voormalig staatssecretaris Clémence Ross-van Dorp wordt aangesteld als landelijke aanjager respijtzorg. Zij gaat zich inzetten om deze vorm van tijdelijke vervangende zorg te verbeteren en breder beschikbaar en bekend te maken voor mantelzorgers.
Lees meer

Mantelzorgwaardering 2019

04 feb 2019
Bent u woonachtig in de gemeente Goes en heeft uw mantelzorger wel een extraatje verdiend? De gemeente Goes komt u graag tegemoet met een mantelzorgwaardering van 75 euro. Aanvragen kan tot 1 april 2019.
Lees meer

De taboes op tafel - over de stand van de ouderenzorg

22 jan 2019
Jort Kelder gooit de taboes op tafel en legt het publiek, experts en beleidsmakers dilemma's en stellingen voor over de stand van de ouderenzorg. Nu én morgen. Zeer de moeite waard om te kijken
Lees meer

Vergoeding Mantelzorg Zorgverzekering

13 dec 2018
Tips voor het afsluiten van een zorgverzekering bij mantelzorg. Zorg jij voor een ander? Het is verstandig om ieder jaar de nieuwe premie en de vergoedingen na te kijken.
Lees meer