Start training Sociale vaardigheden bij SMWO

Soms is het lastig om voor jezelf op te komen. Hoe ga je om met kritiek? Hoe reageer je als iemand boos op je is? Hoe voer je een prettig gesprek? Op maandag 3 april start bij Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) een nieuwe training sociale vaardigheden voor (jong)volwassenen.

De training Sociale vaardigheden is bedoeld voor iedereen die zich wel eens onzeker voelt in contacten met anderen, meer voor zichzelf op wil komen en vaardiger wil worden in de communicatie met anderen. In een aantal bijeenkomsten leert je meer op jezelf te vertrouwen, waardoor je een gesprek met anderen niet meer uit de weg gaat.

 

Er wordt met elkaar gesproken over diverse thema’s. In de training komen de volgende onderwerpen aan bod: beter opkomen voor jezelf, nee zeggen, vergroten van het zelfvertrouwen, contact maken met anderen, communiceren met anderen, omgaan met kritiek en samenwerken. Er is veel ruimte voor herkenning en leren van elkaar. Deelnemers leren om eigen grenzen te herkennen en aan te geven. Er wordt aandacht besteed aan houding en stemgebruik.

 

"Na het volgen van deze training, voelde ik mezelf zekerder in situaties waarbij ik nieuwe mensen heb ontmoet. Ik heb geleerd om een praatje te maken en beter voor mezelf op te komen."

De training is een reeks van acht bijeenkomsten en start op maandag 3 april. De trainingen vinden plaats bij SMWO, 's-Heer Elsdorpweg 12 in Goes, en duren van 10:00 tot 11:30 uur. Meer weten of aanmelden? Stuur dan een e-mail naar cursussen@smwo.nl of neem contact op via (0113) 277 111. Bij voldoende deelnemers zal worden gestart en deelname is kosteloos voor inwoners uit de Oosterschelderegio. Na aanmelding volgt er een korte intake/kennismaking.