Terug

Training: Leren zwemmen voor vrouwen

Je bent nooit te oud om te leren. Dat geldt ook voor zwemmen. Daarom biedt SMWO zwemles voor vrouwen aan.
Zwemles voor vrouwen maakt je (opnieuw) vertrouwd met water, in een ongedwongen sfeer. Onder deskundige begeleiding leer je al snel de beginselen van zelfstandig zwemmen. We bieden beginnerslessen en zwemlessen aan om de zwemdiploma’s te behalen. Kun je al zwemmen, maar wil je je zwemvaardigheid verbeteren, neem dan deel aan de Zwemvaardigheidslessen.

Belangrijk
In een waterrijk land als Nederland is het belangrijk dat je weet wat je moet doen, wanneer je in het water terecht komt. Maar zwemmen is ook heel plezierig en ontspannend! Daarnaast zal je merken dat je conditie door het zwemmen verbetert en op peil blijft. En heb je kinderen, dan zullen zij het extra leuk vinden dat mama nu met ze mee het water in gaat. Het behalen van het Zwemdiploma voelt als een kroon op je prestatie, een persoonlijke overwinning! Zwemmen is ook een sociale bezigheid, onze lessen vinden plaats in groepsverband. Na afloop van de les kun je in de horecagelegenheid ervaringen uitwisselen met elkaar.

De belangrijkste doelstelling is natuurlijk de zwemveiligheid, welke erg belangrijk is om zichzelf te kunnen redden in het water. Maar een hoge mate van zwemveiligheid zou eigenlijk niet nodig zijn als iemand niet in de buurt van water komt. Uiteraard doen we dit natuurlijk wel! Want in Nederland vindt recreatie vaak plaats aan het water (zoals vissen), op het water (zoals zeilen), onder water (zoals snorkelen) en vooral in het water (vrij zwemmen, afkoelen). Omdat water in Nederland dus zo’n belangrijke rol inneemt en omdat iedereen eigenlijk een levenlang zou moeten zwemmen, wordt het zwemonderwijs gebaseerd op de 2 hoofddoelstellingen:
- Een hoge mate van zwemveiligheid
- Een introductie op de vrijetijdsbesteding (aan, in, op en onder water).                                                                                                                    

Voor wie?

Voor vrouwen die (beter) willen leren zwemmen en vertrouwd willen worden met water. Leeftijd is daarbij onbelangrijk: wij vinden dat iedereen zich op zijn gemak moet voelen in het water. Het is vanzelfsprekend, dat er geen mannen meedoen aan de zwemles voor vrouwen.

Praktische informatie

Voor wie: vrouwen
Wanneer: Start bij voldoende aanmeldingen
Waar: het zwembad Omnium, Zwembadweg 3, 4463 AB Goes
Kosten: €10,00 per keer, te betalen op dinsdag bij het SMWO hoofdkantoor (Bezoekadres: ’s-Heer Elsdorpweg 12, 4461 WK Goes)

Vragen of meer informatie

Aanmelden/meer info: Firas Kiki, f.kiki@smwo.nl/06-12651382


Inschrijven