SMWO zoekt voor Pilot 5 'Bondgenoten van naasten' gezinnen in Zeeland.

De pilot 'Bondgenoot van naasten' richt zich op een brede groep van gezinnen en naasten. Naasten spelen een belangrijke rol in het leven van mensen met een beperking. Naasten zijn hulpvrager, mantelzorger en belangenbehartiger. Maar in de eerste plaats zijn zij natuurlijk ouder, partner of familie en hebben zij 'ook nog een eigen leven'.

Er zijn gezinnen waar naasten 'vast' lopen bij het regelen van de zorg en waar effectieve ondersteuning in de praktijk moeilijk is. Bijvoorbeeld doordat de specifieke zorgvraag van hun familielid erg complex is. Daarom krijgen gezinnen en naasten in deze pilot ondersteuning van 'bondgenoten'. 150 gezinnen worden gekoppeld aan een bondgenoot

Het doel van de Pilot 5 is om 150 naasten en gezinnen betere ondersteuning te bieden en daarin leerervaringen op te doen om in de toekomst de zorg hierop aan te passen. 

Criteria:
1. Wonen in de ZK-regio van CZ (Zeeland)
2. Een gezinslid heeft een indicatie WLZ
3. Er is sprake van multi-problematiek binnen het gezin
4. Het gezin is overbelast of dreigt overbelast te raken

Pilot 5 zoekt naasten en gezinnen die aan de pilot mee willen werken. De pilot loopt van juli 2019 tot juni 2021 in de regio’s Arnhem, Groningen, Twente (zorgkantoor regio Menzis), Zeeland, Haaglanden, Zuid-Hollandse eilanden, West-Brabant (zorgkantoor regio CZ).

Aanmelden kan via 
https://www.pilot5.nl/ of rechtstreeks bij SMWO.